recette New York cheesecake

New York cheesecake

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 6 personen
  • Voorbereiding 1495 min
  • Thema DESSERTS
  • Seizoen Zomer

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 120 g speculoos
  • 30 g boter
  • 480 g Petit Suisse
  • 200 g Kiri
  • 50 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 eieren
  • 1 el citroensap
  • 1 el zeste van onbehandelde citroen

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 150°.
  • Verkruimel de speculoos met een deegrol.
  • Laat de boter langzaam smelten en meng ze met de verkruimelde speculoos. Meng goed tot je een brij bekomt.
  • Leg bakpapier in een taartvorm en verdeel daarover de speculoospasta die de basis van de cheesecake zal vormen. Duw goed aan met de bodem van een glas om een vrij harde taartbodem te bekomen. Zet in de koelkast terwijl je de garnituur bereidt.
  • Meng in een slakom de Kiri, de petit suisse, de suiker, het citroensap en de zeste goed door elkaar. Voeg de eieren toe en klop tot een homogene en lichte bereiding.
  • Neem de basis uit de koelkast en bedek ze met de citroenbereiding. Plaats 35 tot 40 minuten in de oven. Op het einde van de baktijd moet het midden nog lichtjes ‘bewegen’.
  • Neem de cheesecake uit de oven, laat lauw worden en plaats 24 uur in de koelkast. Dien koel op. Smakelijk!

Smakelijk!

Chicons

Witloof

Seizoensproducten

Deze groente groeit in het donker, aan een wortel. Er bestaat ook een rode variëteit.

Witloof is caloriearm, diuretisch, bloedzuiverend en rijk aan insuline, vitamine A, K, B9, B5 en C en aan koper en mangaan. U kan het rauw of gekookt (gestoomd of gesmoord) eten.Bewaar witloof in het donker, anders verliest het zijn voedingseigenschappen.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek