
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 24 oesters
- 2 stengels prei
- 100 g boter
- 30 g bloem
- 200 ml verse room
- 100 ml witte wijn
- enkele saffraandraadjes
- grof zout en peper
Voorbereiding
- Open de oesters en maak ze los. Vang het water op, filter het en plaats het in de koelkast.
- Was de schelpen en hou ze bij. Schil en was de prei en snij hem in fijne ringetjes. Kook in gezouten kokend water. Zet het kookwater apart.
- Laat de saffraandraadjes weken in een bodempje warm water.
- Giet het oesterwater in een sauteerpan en leg er de oesters in. Voeg de witte wijn, 70 g boter en de helft van de room toe.
- Kruid met peper. Breng aan de kook en laat 30 seconden zieden.
- Zet de oesters weg wanneer ze gepocheerd zijn en hou warm.
- Maak een witte roux met de rest van de boter en de bloem. Bevochtig met de saus waarin de oesters zijn gekookt en 20 cl van het kookvocht van de prei.
- Voeg de rest van de room en de uitgeknepen saffraandraadjes toe. Laat 2 minuten koken.
- Doe de oesters opnieuw in de soep en voeg de preiringetjes toe.
Smakelijk!