recette Panna cotta met granaatappel

Panna cotta met granaatappel

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 270 min
  • Thema DESSERTS
  • Seizoen Winter

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 granaatappel
  • 200 ml vloeibare room
  • 100 ml melk
  • 50 g suiker
  • 1 koffielepel geraspte kokosnoot
  • 2 gelatineblaadjes

Voorbereiding

  • Week de gelatineblaadjes in koud water.
  • Breng ondertussen de vloeibare room, de melk, 20 g suiker en de kokosnoot aan de kook. Laat 15 minuten trekken en voeg de uitgeknepen gelatineblaadjes toe. Meng tot de gelatine helemaal is opgelost.
  • Doe de bereiding in glaasjes en plaats minstens 4 uur in de koelkast.
  • Schil de granaatappel en haal er de pitjes uit. Mix 3/4 ervan en hou de rest apart voor de decoratie. Zeef het gemixte sap en verwarm met de overblijvende suiker tot siroop. Zet het vuur uit wanneer het mengsel aan de kook komt.
  • Laat de coulis afkoelen en giet hem over de opgesteven panna cotta. Decoreer met granaatappelpitten en plaats in de koelkast tot net voor het opdienen.

Smakelijk!

Adobe Stock 107569078 min

Sinaasappel

Seizoensproducten

Sinaasappelen zijn rijk aan vitamine C (53 mg/100 g). Eén gemiddelde sinaasappel dekt bijna de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Het winterfruit bij uitstek dus, want nu zijn sinaasappelen op hun best en vitamine C is ideaal om de kou en de vermoeidheid te bestrijden. Nog een belangrijke troef is het beperkte aantal calorieën (45 kcal/ 100 g). De juiste gewoonte voor elke ochtend: een vers gepeste sinaasappel (lekkerder dan sap uit brik en caloriearmer want zonder toegevoegde suiker), meteen op te drinken om te genieten van alle vitaminen.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek