recette Panna cotta met granaatappel

Panna cotta met granaatappel

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 270 min
  • Thema DESSERTS
  • Seizoen Winter

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 granaatappel
  • 200 ml vloeibare room
  • 100 ml melk
  • 50 g suiker
  • 1 koffielepel geraspte kokosnoot
  • 2 gelatineblaadjes

Voorbereiding

  • Week de gelatineblaadjes in koud water.
  • Breng ondertussen de vloeibare room, de melk, 20 g suiker en de kokosnoot aan de kook. Laat 15 minuten trekken en voeg de uitgeknepen gelatineblaadjes toe. Meng tot de gelatine helemaal is opgelost.
  • Doe de bereiding in glaasjes en plaats minstens 4 uur in de koelkast.
  • Schil de granaatappel en haal er de pitjes uit. Mix 3/4 ervan en hou de rest apart voor de decoratie. Zeef het gemixte sap en verwarm met de overblijvende suiker tot siroop. Zet het vuur uit wanneer het mengsel aan de kook komt.
  • Laat de coulis afkoelen en giet hem over de opgesteven panna cotta. Decoreer met granaatappelpitten en plaats in de koelkast tot net voor het opdienen.

Smakelijk!

Adobe Stock 136033643 min

Broccoli

Seizoensproducten

Een groene delicatesse!

Deze koolvariëteit is afkomstig uit Italië. De groene broccoli brengt kleur in het bord en is geschikt voor de meest uiteenlopende gerechten. De groente, die je rauw of gekookt kan eten, is rijk aan vitaminen C en E en aan minerale zouten. Tegelijk is ze caloriearm, dus kan je er naar hartenlust van genieten. Broccoli is heerlijk in tal van hartige bereidingen: soep, taarten en quiches, gratins,…

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek