recette Panna cotta met granaatappel

Panna cotta met granaatappel

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 270 min
  • Thema DESSERTS
  • Seizoen Winter

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 granaatappel
  • 200 ml vloeibare room
  • 100 ml melk
  • 50 g suiker
  • 1 kl geraspte kokosnoot
  • 2 gelatineblaadjes

Voorbereiding

  • Week de gelatineblaadjes in koud water.
  • Breng ondertussen de vloeibare room, de melk, 20 g suiker en de kokosnoot aan de kook. Laat 15 minuten trekken en voeg de uitgeknepen gelatineblaadjes toe. Meng tot de gelatine helemaal is opgelost.
  • Doe de bereiding in glaasjes en plaats minstens 4 uur in de koelkast.
  • Schil de granaatappel en haal er de pitjes uit. Mix 3/4 ervan en hou de rest apart voor de decoratie. Zeef het gemixte sap en verwarm met de overblijvende suiker tot siroop. Zet het vuur uit wanneer het mengsel aan de kook komt.
  • Laat de coulis afkoelen en giet hem over de opgesteven panna cotta. Decoreer met granaatappelpitten en plaats in de koelkast tot net voor het opdienen.

Smakelijk!

Clementine

Clementine

Seizoensproducten

Het perfecte fruit om overal mee te nemen!

Smaakeigenschappen: ideaal om in de winter vitaminen te tanken en voor een zoete toets te zorgen op het einde van het menu of in een lichte maaltijd. Clementines zijn rijk aan antioxidanten en hebben sappig, geparfumeerd vruchtvlees met zure en zoete smaken. Een clementine heeft geen pitten, in tegenstelling tot zijn neefje de mandarijn.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek