
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 250 g aardbeien
- 250 ml vloeibare volle room
- 150 ml melk
- 50 g poedersuiker
- 1 vanillestokje
- 3 gelatineblaadjes
- enkele verse basilicumblaadjes
- 4 glaasjes
Voorbereiding
- Hou 2 aardbeien en enkele basilicumblaadjes apart voor de decoratie.
- Week de gelatineblaadjes 10 minuten in een kommetje koud water. Snij het vanillestokje overlangs door en schraap de zaadjes los met de achterzijde van een mes.
- Breng de room, de melk, de suiker en de vanillezaadjes aan de kook, samen met het vanillestokje. Neem van het vuur, verwijder het vanillestokje, voeg de uitgewrongen gelatineblaadjes toe en meng tot ze volledig zijn opgelost.
- Giet in de glaasjes, laat afkoelen op kamertemperatuur en plaats minstens 2 uur in de koelkast.
- Maak ondertussen de coulis. Verwarm in een kookpot de aardbeien, de suiker en de fijngehakte basilicumblaadjes 10 tot 15 minuten op een matig vuur. Mix en haal de bereiding door een fijne zeef, zodat je een gladde coulis bekomt zonder stukjes basilicum. Laat afkoelen en giet de coulis over de panna cotta.
- Decoreer met een halve aardbei en basilicumblaadjes. Dien fris op.
Smakelijk!