recette Panna cotta met vanille en aardbeiencoulis met basilicum

Panna cotta met vanille en aardbeiencoulis met basilicum

  • Moeilijkheid Eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 140 min
  • Thema DESSERTS
  • Seizoen Lente

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 250 g aardbeien
  • 250 ml vloeibare volle room
  • 150 ml melk
  • 50 g poedersuiker
  • 1 vanillestokje
  • 3 gelatineblaadjes
  • enkele verse basilicumblaadjes
  • 4 glaasjes

Voorbereiding

  • Hou 2 aardbeien en enkele basilicumblaadjes apart voor de decoratie.
  • Week de gelatineblaadjes 10 minuten in een kommetje koud water. Snij het vanillestokje overlangs door en schraap de zaadjes los met de achterzijde van een mes.
  • Breng de room, de melk, de suiker en de vanillezaadjes aan de kook, samen met het vanillestokje. Neem van het vuur, verwijder het vanillestokje, voeg de uitgewrongen gelatineblaadjes toe en meng tot ze volledig zijn opgelost.
  • Giet in de glaasjes, laat afkoelen op kamertemperatuur en plaats minstens 2 uur in de koelkast.
  • Maak ondertussen de coulis. Verwarm in een kookpot de aardbeien, de suiker en de fijngehakte basilicumblaadjes 10 tot 15 minuten op een matig vuur. Mix en haal de bereiding door een fijne zeef, zodat je een gladde coulis bekomt zonder stukjes basilicum. Laat afkoelen en giet de coulis over de panna cotta.
  • Decoreer met een halve aardbei en basilicumblaadjes. Dien fris op.

Smakelijk!

Capture

Halloumi

Product van de week

De kaas halloumi is een traditionele mediterrane kaas uit Cyprus.

Het is een kaas op basis van geiten- en schapenmelk. Halverwege tussen mozzarella en feta, hij is bestand tegen hitte en heeft de bijzonderheid dat hij niet smelt bij verhitting.

De kaas is bijzonder gezouten, maar het is mogelijk om hem te ontzilten vooraleer hem te bereiden door hem enkele uren in koud te laten weken en daarna hem uit te lekken.

Hij wordt gegrild, in plakjes of in blokjes gesneden, voor een milde en geurige smaak en past uitstekend bij elk recept: gegrild in een pan, of zal waterkerssoep, gestoomde groene groenten of een seizoenssalade verfijnen.


Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek