
Ingrediënten
Voor 8 personen
- Voor de panna cotta
- 600 g kokosmelk
- 100 g witte chocolade
- 2 gelatineblaadjes
- Voor de ananas
- ½ ananas, in stukjes gesneden
- 2 el suikersiroop
- de blaadjes van 3 takjes verse munt, fijngesnipperd
- 80 g bruine rum
- het sap en de zeste van 1 limoen
- Voor de espuma van kokos
- 400 g kokosmelk
- 30 g glucose
- 120 g suiker
- 400 g melk
- 120 g room
- 9 g bruine rum
- 3 gelatineblaadjes
- Voor de kokoscrumble
- 500 g zachte boter
- 500 g kokosrasp
- 500 g suiker
- 500 g bloem
- Om af te werken
- zeste van 1 limoen
Voorbereiding
- Warm voor de panna cotta de kokosmelk op en giet die op de chocolade. Laat de gelatineblaadjes even weken in koud water, knijp ze uit en voeg ze toe aan de kokosmelk met de chocolade. Verdeel het mengsel in glaasjes en laat afkoelen.
- Meng de ananas met de siroop, munt, rum en limoen en verdeel het mengsel over de glaasjes panna cotta.
- Warm de ingrediënten voor de espuma op. Laat de gelatineblaadjes even weken in koud water, knijp ze uit en voeg toe aan het mengsel. Roer en giet alles in een espumafles met twee gaspatronen.
- Bak voor de kokoscrumble de kokosrasp met de boter, suiker en bloem in een voorverwarmde oven van 170 °C tot goudbruin. Schep elke 5 minuten de crumble even om.
- Serveer de panna cotta met de ananas, de espuma, wat limoenzeste en de crumble.
Smakelijk!