recette Panna cotta van kokos met ananas door Benoit Dewitte

Panna cotta van kokos met ananas door Benoit Dewitte

  • Moeilijkheid Eenvoudig
  • Voor 8 personen
  • Voorbereiding 40 min
  • Thema DESSERTS
  • Seizoen

Ingrediënten

Voor 8 personen

  • Voor de panna cotta
  • 600 g kokosmelk
  • 100 g witte chocolade
  • 2 gelatineblaadjes
  • Voor de ananas
  • ½ ananas, in stukjes gesneden
  • 2 el suikersiroop
  • de blaadjes van 3 takjes verse munt, fijngesnipperd
  • 80 g bruine rum
  • het sap en de zeste van 1 limoen
  • Voor de espuma van kokos
  • 400 g kokosmelk
  • 30 g glucose
  • 120 g suiker
  • 400 g melk
  • 120 g room
  • 9 g bruine rum
  • 3 gelatineblaadjes
  • Voor de kokoscrumble
  • 500 g zachte boter
  • 500 g kokosrasp
  • 500 g suiker
  • 500 g bloem
  • Om af te werken
  • zeste van 1 limoen

Voorbereiding

  • Warm voor de panna cotta de kokosmelk op en giet die op de chocolade. Laat de gelatineblaadjes even weken in koud water, knijp ze uit en voeg ze toe aan de kokosmelk met de chocolade. Verdeel het mengsel in glaasjes en laat afkoelen.
  • Meng de ananas met de siroop, munt, rum en limoen en verdeel het mengsel over de glaasjes panna cotta.
  • Warm de ingrediënten voor de espuma op. Laat de gelatineblaadjes even weken in koud water, knijp ze uit en voeg toe aan het mengsel. Roer en giet alles in een espumafles met twee gaspatronen.
  • Bak voor de kokoscrumble de kokosrasp met de boter, suiker en bloem in een voorverwarmde oven van 170 °C tot goudbruin. Schep elke 5 minuten de crumble even om.
  • Serveer de panna cotta met de ananas, de espuma, wat limoenzeste en de crumble.

Smakelijk!

Capture

Halloumi

Product van de week

De kaas halloumi is een traditionele mediterrane kaas uit Cyprus.

Het is een kaas op basis van geiten- en schapenmelk. Halverwege tussen mozzarella en feta, hij is bestand tegen hitte en heeft de bijzonderheid dat hij niet smelt bij verhitting.

De kaas is bijzonder gezouten, maar het is mogelijk om hem te ontzilten vooraleer hem te bereiden door hem enkele uren in koud te laten weken en daarna hem uit te lekken.

Hij wordt gegrild, in plakjes of in blokjes gesneden, voor een milde en geurige smaak en past uitstekend bij elk recept: gegrild in een pan, of zal waterkerssoep, gestoomde groene groenten of een seizoenssalade verfijnen.


Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek