recette Parelhoen met champignons in de stoofpot

Parelhoen met champignons in de stoofpot

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 6 personen
  • Voorbereiding 90 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen Herfst

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 1 Parelhoen
  • 500 g champignons
  • 1 eierdooier
  • 200 g varkens- en kalfsgehakt
  • 1 el cognac
  • 1 glaasje Madera
  • peper en zout
  • citroen
  • boter

Voorbereiding

  • Maak de vulling: meng het gehakt met de eierdooier en de cognac. Kruid met peper en zout.
  • Vul de parelhoen met de bereiding.
  • Breng op smaak en bak in een stoofpot aan in de gesmolten boter. Dek af en laat 1 uur garen.
  • Voeg in de helft van de kooktijd de schoongemaakte en in partjes gesneden champignons toe, besprenkeld met citroen.
  • Blus net voor het opdienen de saus met de Madera.
  • Serveer in de stoofpot met in eendenvet gebakken krielaardappelen bestrooid met wat tijm.

Smakelijk!

Cerises

Kersen

Product van de week

Rond, smaakvol, knapperig en zoet. Heerlijk!
De grote, glanzende rode kersen hebben een zacht, stevig, sappig en zoet vruchtvlees. Ze zijn rijp vanaf half mei. Het plukken (met de hand) gaat door tot eind augustus.
Door hun stevigheid, zoete smaak en groot kaliber zijn ze perfect om zo op de tafel te zetten, maar je kan ze evengoed gebruiken om clafoutis, confituur of coulis te maken.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek