recette Parfait met bosbessen en citroen

Parfait met bosbessen en citroen

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 100 min
  • Thema DESSERTS
  • Seizoen Zomer

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 200 ml kokosmelk
  • 50 g suiker
  • 4 eierdooiers
  • 150 ml room
  • 70 ml water
  • 90 g griessuiker
  • 2 bio citroenen (voor de citroencréme)
  • 50 g boter (voor de citroencréme)
  • 120 g suiker (voor de citroencréme)
  • 2 eieren (voor de citroencréme)
  • 200 g bosbessen (voor de citroencréme)
  • 20 g poedersuiker (voor de citroencréme)
  • 1 el grenadinesiroop (voor de citroencréme)

Voorbereiding

  • Parfait met kokos: Verwarm de kokosmelk met de suiker en de eierdooiers onder voortdurend kloppen in de bain-marie. Laat koken tot de crème indikt en laat afkoelen. Klop de room op en voeg voorzichtig toe aan het mengsel. Zet in de koelkast.
  • Citroencrème: Rasp de zeste van een citroen en pers het sap uit de 2 citroenen. Meng in een steelpan het citroensap, de zeste, de eieren, de suiker en de in stukjes gebroken boter. Verwarm onder voortdurend roeren in de bain-marie, tot de bereiding dikker wordt. Zet weg.
  • Bosbessencompote: Verwarm de suiker en de grenadinesiroop tot een stroperige jus. Doe de bosbessen in een kom en giet er de nog warme siroop over. Meng voorzichtig en laat afkoelen in de koelkast.
  • Vul de terrines afwisselend met de verschillende laagjes. Decoreer met citroenzeste en zet in de koelkast tot net voor het opdienen.

Smakelijk!

Chicons

Witloof

Seizoensproducten

Deze groente groeit in het donker, aan een wortel. Er bestaat ook een rode variëteit.

Witloof is caloriearm, diuretisch, bloedzuiverend en rijk aan insuline, vitamine A, K, B9, B5 en C en aan koper en mangaan. U kan het rauw of gekookt (gestoomd of gesmoord) eten.Bewaar witloof in het donker, anders verliest het zijn voedingseigenschappen.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek