recette Passievruchtencoulis

Passievruchtencoulis

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 25 min
  • Thema DESSERTS
  • Seizoen Winter

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 12 passievruchten
  • 40 g poedersuiker
  • 100 ml sinaasappelsap
  • 100 ml koud water
  • 1 kl aardappel- of maïszetmeel

Voorbereiding

  • Snij de passievruchten in twee en haal het vruchtvlees uit met een lepeltje.
  • Doe de poedersuiker, het vruchtvlees en het sinaasappelsap in een pan. Meng en breng aan de kook.
  • Los het zetmeel op in koud water. Doe het mengsel onder voortdurend kloppen bij in de pan.
  • Breng opnieuw aan de kook. Laat enkele minuten compoteren van zodra de eerste belletjes verschijnen. Schakel het vuur uit. Laat afkoelen en plaats in de koelkast.
  • Je kan deze coulis gebruiken op yoghurt, ijs, panna cotta, cheesecake, …

Smakelijk!

Fruits rouges

Rode vruchten

Seizoensproducten

Onder “rode vruchten” verstaan we meestal aardbeien, frambozen, bosaardbeien, kersen, aalbessen, braambessen, zwarte bessen en bosbessen, maar we kunnen ook veenbessen en cranberry’s aan het lijstje toevoegen.
Ze zijn vaak perfect rijp tussen juni en oktober, zodat je ervan kan smullen van de zomer tot het begin van de herfst. Fijnproevers genieten in het bijzonder van hun friszure toets.
Rode vruchten zijn rijk aan voedingsstoffen en antioxidanten. Je kan ze verwerken in tal van zoete en hartige recepten. Ze zijn lekker in een sorbet, charlotte, crumble, cheesecake en tiramisu, maar geven ook smaak aan een vinaigrette of natuuryoghurt. In sauzen passen ze bij wit vlees, eend, wild en zelfs zalm.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek