recette Passievruchtencoulis

Passievruchtencoulis

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 25 min
  • Thema DESSERTS
  • Seizoen Winter

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 12 passievruchten
  • 40 g poedersuiker
  • 100 ml sinaasappelsap
  • 100 ml koud water
  • 1 kl aardappel- of maïszetmeel

Voorbereiding

  • Snij de passievruchten in twee en haal het vruchtvlees uit met een lepeltje.
  • Doe de poedersuiker, het vruchtvlees en het sinaasappelsap in een pan. Meng en breng aan de kook.
  • Los het zetmeel op in koud water. Doe het mengsel onder voortdurend kloppen bij in de pan.
  • Breng opnieuw aan de kook. Laat enkele minuten compoteren van zodra de eerste belletjes verschijnen. Schakel het vuur uit. Laat afkoelen en plaats in de koelkast.
  • Je kan deze coulis gebruiken op yoghurt, ijs, panna cotta, cheesecake, …

Smakelijk!

Blanquette de veau

Kalfsblanquette

Product van de week

Kalfsblanquette is rijk aan textuur en smaak. Je maakt het met minstens twee soorten vlees: vrij vet (schouder of nek) en dooraderd (lap, vangvlees, borst).

Tip: heb je beenderen, doe die dan zeker bij de bouillon. Ze zijn rijk aan collageen en geven je bouillon smaak en textuur.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek