recette Pasta alla puttanesca met Toma’Dor door Alexia Stevens van Must Be Yummie

Pasta alla puttanesca met Toma’Dor door Alexia Stevens van Must Be Yummie

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 30 min
  • Thema DEEGWAREN & RISOTTO
  • Seizoen Zomer

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 400 g linguine
  • 4 teentjes look
  • 2 rode chilipepers
  • 200 g Toma‘Dor tomaten
  • 120 g zwarte olijven
  • 2 el olijfolie
  • 4 kl kappertjes
  • 800 g dikke tomaten
  • peper en zout
  • peterselie en basilicum

Voorbereiding

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Pel de look, verwijder de zaadjes uit de chilipepers en hak grof. Snij de Toma’Dor tomaten in twee en de olijven in schijfjes.
  • Verwarm de olijfolie in een kookpot en kleur de look en de chilipepers lichtjes aan. Voeg de olijven, de Toma’Dor tomaten en de kappertjes toe en roer door elkaar.
  • Blus met de dikke tomaten, breng op smaak met peper en zout en laat ongeveer 10-15 minuten sudderen op een zacht vuur. Doe er de pasta bij, strooi er de fijngehakte kruiden over en dien op.

Smakelijk!

Capture

Halloumi

Product van de week

De kaas halloumi is een traditionele mediterrane kaas uit Cyprus.

Het is een kaas op basis van geiten- en schapenmelk. Halverwege tussen mozzarella en feta, hij is bestand tegen hitte en heeft de bijzonderheid dat hij niet smelt bij verhitting.

De kaas is bijzonder gezouten, maar het is mogelijk om hem te ontzilten vooraleer hem te bereiden door hem enkele uren in koud te laten weken en daarna hem uit te lekken.

Hij wordt gegrild, in plakjes of in blokjes gesneden, voor een milde en geurige smaak en past uitstekend bij elk recept: gegrild in een pan, of zal waterkerssoep, gestoomde groene groenten of een seizoenssalade verfijnen.


Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek