recette Pastinaaksoep met krokante boerenkool

Pastinaaksoep met krokante boerenkool

  • Moeilijkheid Eenvoudig
  • Voor 8 personen
  • Voorbereiding 80 min
  • Thema SOEP
  • Seizoen Winter

Ingrediënten

Voor 8 personen

  • 2 kg pastinaak
  • 300 g uien
  • 1 stengel selder, schoongemaakt (150 g)
  • 9 teentjes look
  • 1 ½ l water
  • 1 l groente- of kippenbouillon
  • 80 ml olijfolie
  • 125 ml vloeibare room
  • 2 el citroensap
  • peper en zout
  • Krokante kool
  • 200 g boerenkool
  • 1 teentje look
  • 2 el extra olijfolie van de eerste persing
  • 2 el dukkah (mengeling van noten en specerijen)
  • zout

Voorbereiding

  • Schil de pastinaak en pel de uien. Snij in grove stukken. Snij 3 teentjes look in partjes. Kneus de andere 6. Zet weg.
  • Verwarm in een grote stoofpot op een hoog vuur de pastinaak, de uien, de selder en de partjes look in het water en de bouillon. Zet het vuur lager wanneer het mengsel kookt, dek af en laat 1 uur sudderen, tot de pastinaak gaar is. Neem de pot van het vuur en laat 10 minuten afkoelen zonder deksel.
  • Verwarm ondertussen de olie en de rest van de look in een kleine kookpot op een matig vuur. Neem van het vuur wanneer de olie begint te borrelen. Gooi de look weg wanneer de olie koud is. Zet weg.
  • Maak de krokante kool. Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Maak de koolbladeren los van de nerven en scheur in stukken van 3 cm. Gooi de nerven weg.
  • Meng de olie en de gekneusde look. Bevochtig in een slakom de kool met het mengsel. Roer goed om en verdeel de koolbladeren, zonder dat ze elkaar overlappen, over 2 grote platen met bakpapier.
  • Steek de platen 8 minuten in de oven. Draai de koolbladeren in het midden van de baktijd om en verwissel de bakplaten. Laat de kool knapperig worden. Kruid met zout en bestrooi met dukkah. Zet weg.
  • Mix de soep glad. Voeg vervolgens de room toe. Verwarm de soep op een matig tot hoog vuur, breng op smaak en voeg het citroensap toe.
  • Giet de olie met looksmaak over de soep, leg er de krokante koolbladeren op en dien warm op.
  • Wist je dit al? Pastinaak is rijk aan koolhydraten, mineralen (magnesium, mangaan, fosfor) en vitaminen B, C en E. Hij levert energie, geeft je opnieuw fut en helpt winterziekten zoals verkoudheden af te wenden.

Smakelijk!

Capture

Halloumi

Product van de week

De kaas halloumi is een traditionele mediterrane kaas uit Cyprus.

Het is een kaas op basis van geiten- en schapenmelk. Halverwege tussen mozzarella en feta, hij is bestand tegen hitte en heeft de bijzonderheid dat hij niet smelt bij verhitting.

De kaas is bijzonder gezouten, maar het is mogelijk om hem te ontzilten vooraleer hem te bereiden door hem enkele uren in koud te laten weken en daarna hem uit te lekken.

Hij wordt gegrild, in plakjes of in blokjes gesneden, voor een milde en geurige smaak en past uitstekend bij elk recept: gegrild in een pan, of zal waterkerssoep, gestoomde groene groenten of een seizoenssalade verfijnen.


Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek