recette Pavlova met mango

Pavlova met mango

  • Moeilijkheid Moeilijk
  • Voor 8 personen
  • Voorbereiding 60 min
  • Thema DESSERTS
  • Seizoen Feest

Ingrediënten

Voor 8 personen

  • Voor de meringue
  • 4 eiwitten
  • 250 g bloemsuiker om te zeven
  • 3 kl maïszetmeel
  • 1 kl vanille-extract
  • 2 el cider- of appelazijn
  • 1 snuifje zout
  • Voor de slagroom
  • 200 g mascarpone
  • 300 ml vloeibare volle room
  • 20 g kristalsuiker
  • 1 kl mangolikeur
  • Voor de garnituur
  • 1 mango
  • 3 passievruchten
  • 2 el water
  • 40 g poedersuiker
  • muntblaadjes

Voorbereiding

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 110°C.
  • Meng in een kom de poedersuiker en de kristalsuiker. Klop de eiwitten met de vanillesuiker op een gemiddelde, constante snelheid stijf en voeg geleidelijk het suikermengsel toe.
  • Doe de eiwitten in een spuitzak met een geribbelde spuitmond. Maak op een ovenplaat met bakpapier een schijf met de diameter van de schotel. Vorm dan een kroon met de meringue en laat een kuiltje in het midden. Laat 1u10 bakken in de oven.
  • Klop ondertussen de room met een elektrische klopper op een gemiddelde snelheid en voeg geleidelijk de suiker toe. Voeg daarna al kloppend de mascarpone en de mangolikeur toe. Doe de slagroom in een spuitzak met een gladde spuitmond en plaats in de koelkast.
  • Doe het water en de poedersuiker in een kookpot en voeg de pulp van de passievruchten toe. Laat het mengsel indikken tot siroop. Laat afkoelen.
  • Snij de mango in kleine blokjes. Zet weg.
  • Monteer op het laatste moment, zodat de meringue zo knapperig mogelijk blijft. Doe eerst een laagje slagroom met mascarpone in het kuiltje van de meringue. Bedek met de mangocoulis en schik daarop mooi de stukjes mango. Werk af met een muntblaadje voor de kleur.

Smakelijk!

Capture

Halloumi

Product van de week

De kaas halloumi is een traditionele mediterrane kaas uit Cyprus.

Het is een kaas op basis van geiten- en schapenmelk. Halverwege tussen mozzarella en feta, hij is bestand tegen hitte en heeft de bijzonderheid dat hij niet smelt bij verhitting.

De kaas is bijzonder gezouten, maar het is mogelijk om hem te ontzilten vooraleer hem te bereiden door hem enkele uren in koud te laten weken en daarna hem uit te lekken.

Hij wordt gegrild, in plakjes of in blokjes gesneden, voor een milde en geurige smaak en past uitstekend bij elk recept: gegrild in een pan, of zal waterkerssoep, gestoomde groene groenten of een seizoenssalade verfijnen.


Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek