recette Penne met 4 kazen en champignons

Penne met 4 kazen en champignons

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 50 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen Lente

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 250 g Parijse champignons
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 200 g mozzarella
  • 200 g parmezaan
  • 200 g comté
  • 200 g gorgonzola
  • 500 g penne
  • 150 ml melk
  • 1 klontje boter
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 gesnipperde sjalot
  • 1 scheutje olijfolie
  • Peper, zout en nootmuskaat

Voorbereiding

  • Snij de kazen in kleine blokjes, rasp de parmezaan en hou een beetje opzij voor de decoratie. Snij de champignons in schijfjes.
  • Stoof de sjalot aan in een braadpan met een scheutje olijfolie. Voeg de champignons toe, kruid met peper en zout en laat 5 minuten bakken. Voeg de peterselie toe en hou warm.
  • Smelt de boter en voeg de bloem, de melk en de kazen toe. Kruid met een heel klein beetje zout.
  • Kook onder voortdurend roeren op een zacht vuur tot je een romige saus bekomt. Voeg een snuifje nootmuskaat toe en vervolgens de champignons.
  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Laat uitlekken, doe bij de saus en laat al roerend nog een minuut koken op een matig vuur.
  • Bestrooi voor het opdienen met een beetje parmezaan en flink wat peper.

Smakelijk!

Tomates anciennes

Oude tomaten

Seizoensproducten

Fantasie op je bord!

Oude tomaten hebben originele vormen en kleuren – plat, hartvormig, spits, peervormig, zwart, roze, oranje, geel, groen gestreept, … Ze zijn vlezig en robuust en zitten boordevol vitaminen en antioxidanten. Je kan ze gebruiken in coulis, conserven, taart of rauw in een slaatje. Een topper voor een zomerse maaltijd!

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek