
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 250 g Parijse champignons
- 2 el fijngehakte peterselie
- 200 g mozzarella
- 200 g parmezaan
- 200 g comté
- 200 g gorgonzola
- 500 g penne
- 150 ml melk
- 1 klontje boter
- 1 el bloem
- 1 gesnipperde sjalot
- 1 scheutje olijfolie
- Peper, zout en nootmuskaat
Voorbereiding
- Snij de kazen in kleine blokjes, rasp de parmezaan en hou een beetje opzij voor de decoratie. Snij de champignons in schijfjes.
- Stoof de sjalot aan in een braadpan met een scheutje olijfolie. Voeg de champignons toe, kruid met peper en zout en laat 5 minuten bakken. Voeg de peterselie toe en hou warm.
- Smelt de boter en voeg de bloem, de melk en de kazen toe. Kruid met een heel klein beetje zout.
- Kook onder voortdurend roeren op een zacht vuur tot je een romige saus bekomt. Voeg een snuifje nootmuskaat toe en vervolgens de champignons.
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Laat uitlekken, doe bij de saus en laat al roerend nog een minuut koken op een matig vuur.
- Bestrooi voor het opdienen met een beetje parmezaan en flink wat peper.
Smakelijk!