recette Penne met bloemkool, Roquefort-crème en geroosterde amandelen

Penne met bloemkool, Roquefort-crème en geroosterde amandelen

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 45 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen Herfst

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 bloemkool
  • 1 ui
  • olijfolie
  • 150 ml droge witte wijn
  • verse room
  • 2 of 3 porties Roquefort
  • 2 tomaten in blokjes
  • bloem
  • geschaafde amandelen
  • 500 g penne rigate
  • zout en peper van de molen

Voorbereiding

  • Snijd de bloemkool in roosjes, was de helft ervan en bewaar het ongebruikte deel ongewassen in de koelkast.
  • Kook de gewassen roosjes 10 minuten in kokend water. Laat ze uitlekken en houd ze warm.
  • Breng ondertussen het water voor de pasta aan de kook en gaar de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Rooster 2 e.l. geschaafde amandelen zonder vetstof in een pan. Zorg dat ze niet aanbranden! Zet ze opzij.
  • Pel en hak de ui fijn. Verhit een beetje olijfolie in een pan en fruit de ui erin op een zacht vuurtje, 3 minuten lang. Voeg de witte wijn en 6 e.l. verse room toe en verhit zonder te laten koken.
  • De saus moet binden: voeg desnoods 1 afgestreken e.l. bloem toe en roer krachtig.
  • Kruid met een weinig zout en veel peper.
  • Smelt de 2 of 3 porties Roquefort onder voortdurend roeren.
  • Doe de uitgelekte pasta opnieuw in de nu lege pan, samen met de saus en de bloemkool. Kruid bij en roer voorzichtig om.
  • Strooi de geroosterde amandelen en de tomatenblokjes erover. Dien meteen op.
  • Tip: verpakt in een vaatdoekje kun je de ongewassen bloemkoolroosjes een week bewaren in de koelkast. Serveer ze eventueel bij het aperitief met wat cocktailsaus.

Smakelijk!

Tomates grappe

Trostomaten Elite

Seizoensproducten

Lekker van bij ons!

Tomaten bevatten 90 % water en amper 15 calorieën per 100 g. Ze zijn ook een belangrijke bron van vitaminen, mineralen en oligo-elementen, antioxidanten en vezels. De Elite trostomaten hebben een schitterende dieprode kleur en een overheerlijke smaak. Ze zijn erg gewild door liefhebbers van iets stevigere tomaten. Deze exclusieve pareltjes staan bekend om hun lange bewaartijd. Met hun finesse, verfijnde smaak en stevigheid worden trostomaten vaak vers gegeten in slaatjes, als snack of als beleg op een broodje. Toch kan je ze even goed gebruiken in warme gerechten.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek