recette Perziken en nectarines met roséwijn en vanille

Perziken en nectarines met roséwijn en vanille

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 40 min
  • Thema DESSERTS
  • Seizoen Zomer

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 3 perziken
  • 1 nectarine
  • 160 ml roséwijn
  • 1 koffielepel suiker
  • 2 vanillestokjes
  • muntblaadjes

Voorbereiding

  • Snij de perziken en de nectarine in blokjes.
  • Doe in een slakom de rosé en vervolgens de suiker en een beetje water, naar eigen smaak. Voeg ten slotte de stukjes fruit en de 2 vanillestokjes toe. Laat 30 minuten trekken in de koelkast.
  • Schenk koel maar niet ijskoud in glazen gedecoreerd met een muntblaadje.

Smakelijk!

Adobe Stock 107569078 min

Sinaasappel

Seizoensproducten

Sinaasappelen zijn rijk aan vitamine C (53 mg/100 g). Eén gemiddelde sinaasappel dekt bijna de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Het winterfruit bij uitstek dus, want nu zijn sinaasappelen op hun best en vitamine C is ideaal om de kou en de vermoeidheid te bestrijden. Nog een belangrijke troef is het beperkte aantal calorieën (45 kcal/ 100 g). De juiste gewoonte voor elke ochtend: een vers gepeste sinaasappel (lekkerder dan sap uit brik en caloriearmer want zonder toegevoegde suiker), meteen op te drinken om te genieten van alle vitaminen.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek