recette Piadina met tomaten, burrata en parmaham

Piadina met tomaten, burrata en parmaham

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 6 personen
  • Voorbereiding 55 min
  • Thema TUSSENDOORTJES
  • Seizoen Lente

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 500 g bloem
  • 1 ei
  • 110 g reuzel
  • 210 ml melk
  • peper en zout
  • 3 bollen burrata
  • 18 sneden parmaham
  • 750 g tomaten
  • rucola
  • 6 eetlepels pesto
  • olijfolie
  • 3 eetlepels fijngehakte oregano
  • peper en zout

Voorbereiding

  • Smelt de reuzel op een zacht vuur.
  • Meng in een kom de eieren en de melk. Kruid met peper en zout en voeg de gezeefde bloem toe. Voeg vervolgens de reuzel toe wanneer hij niet meer te warm is. Kneed alles met een robot of met de hand tot een homogene massa. Maak bolletjes deeg van 150 g en laat 30 min. rusten in de koelkast.
  • Snij ondertussen de gewassen tomaten en de burrata in fijne sneetjes en de sneden ham in reepjes. Zet weg.
  • Rol de bolletjes deeg met een deegrol uit tot mooie flapjes ter grootte van je braadpan. Bak enkele minuten langs elke zijde, zonder olie of vetstof. Het deeg is glad dankzij de reuzel. Leg de gebakken piadina’s op een bord en dek af om ze warm te houden.
  • Smeer het hele oppervlak van de piadina’s in met pesto. Leg op een helft de rucola, schijfjes burrata en tomaten. Voeg een scheutje olijfolie, een snuifje zout en wat peper van de molen toe. Bestrooi met oregano. Eindig met de parmaham en vouw de piadina dubbel. Serveer in zijn geheel met een slaatje of snij in plakjes als aperitiefhapje.

Smakelijk!

Fraises

Elsanta aardbeien

Seizoensproducten

Een echte seizoenstopper!

Elsanta aardbeien hebben een conische vorm en een mooie, glanzende rode kleur.
Ze zijn smaakvol, sappig en stevig, waardoor ze een van de beste soorten zijn voor desserts, aardbeienijs en sapjes.
Aardbeien zijn goed voor de gezondheid, rijk aan vezels en vitamine C, en een bron van antioxidanten. Bovendien stimuleren ze het immuunsysteem. Ze bevatten veel water en weinig calorieën (amper 40 kcal per 100 g), waardoor ze perfect zijn tijdens het diëten. Voor een portie aardbeien mag je 150-200 g rekenen.
Je hebt dus geen enkele reden om aan deze heerlijke verleiding te weerstaan.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek