icon-news
News /
Vergeet niet om de €uromatch die je nog hebt te gebruiken voor 3 maart.
recette Pita's

Pita's

  • Moeilijkheid Eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 170 min
  • Thema BASISDEGEN
  • Seizoen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 300 g bloem (T65)
  • 75 g volkorenbloem (T110)
  • 6 g droge bakkersgist
  • 15 g poedersuiker
  • 200 ml lauw water
  • 1 kl zout

Voorbereiding

  • Meng in een kom 5 cl lauw water met de gist, de suiker en een beetje bloem. Laat 15 min. rusten.
  • Meng in een slakom de bloem en het zout. Maak een kuiltje en voeg het mengsel van water en gist toe. Kneed 2 minuten. Voeg al mengend geleidelijk de rest van het lauwe water toe. Kneed (in de robot of met de hand) een tiental minuten, tot je een glad en elastisch deeg bekomt. Dek het deeg af met een schone doek en laat 2 uur rijzen, op kamertemperatuur en beschermd tegen tocht.
  • Verwarm de oven voor op 270°C.
  • Verdeel het deeg in 8 bollen van gelijke grootte en rol ze uit in een cirkel van 22 cm. Leg de pita’s op een ovenplaat met bakpapier en bak ze 3 minuten. Ze zullen snel opzwellen. Draai om en bak de andere zijde nog 2 minuten.
  • Herhaal de handeling tot alle pita’s gebakken zijn (naargelang de grootte van de oven kan je er 2 tot 4 tegelijk bakken). Laat afkoelen in een schone doek of een diepvrieszakje. Zo blijven ze soepel.
  • Tip: Om het deeg perfect te laten rijzen, kan je het op een warme plaats zetten, bijvoorbeeld in een uitgeschakelde oven die je 5 minuten hebt voorverwarmd op 50°C of gewoon op een radiator.

Smakelijk!