recette Pizza met peer, gorgonzola en honing

Pizza met peer, gorgonzola en honing

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 6 personen
  • Voorbereiding 30 min
  • Thema VOORGERECHTEN
  • Seizoen Herfst

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 1 pizzadeeg
  • 2 peren
  • 250 g gorgonzola
  • 1 el honing
  • 1 handvol geplette hazelnoten of walnoten
  • takjes rozemarijn
  • olijfolie
  • peper

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 210°C.
  • Rol het pizzadeeg uit op een bakplaat met bakpapier. Smeer het deeg in met olijfolie.
  • Schil de peren, snij in twee, verwijder de pitten en snij in schijfjes. Leg de peren en de in stukken gebroken gorgonzola rechtstreeks op het pizzadeeg. Bestrooi met hazelnoten en werk af met honing en enkele takjes rozemarijn. Kruid met peper en voeg een scheutje olijfolie toe. Plaats 15 tot 20 minuten in de oven, tot het deeg mooi goudbruin kleurt.
  • Serveer onmiddellijk met een slaatje van rucola met vinaigrette.

Smakelijk!

Capture

Halloumi

Product van de week

De kaas halloumi is een traditionele mediterrane kaas uit Cyprus.

Het is een kaas op basis van geiten- en schapenmelk. Halverwege tussen mozzarella en feta, hij is bestand tegen hitte en heeft de bijzonderheid dat hij niet smelt bij verhitting.

De kaas is bijzonder gezouten, maar het is mogelijk om hem te ontzilten vooraleer hem te bereiden door hem enkele uren in koud te laten weken en daarna hem uit te lekken.

Hij wordt gegrild, in plakjes of in blokjes gesneden, voor een milde en geurige smaak en past uitstekend bij elk recept: gegrild in een pan, of zal waterkerssoep, gestoomde groene groenten of een seizoenssalade verfijnen.


Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek