
Ingrediënten
Voor 1 personen
- 1 zalmfilet
- 2 el rijst azijn
- 2 el sojasaus
- 1 el sesamolie
- 0,1 kg basmatirijst
- een advocaat
- de groenten naar keuze: fijngesneden rode kool, komkommer, roze radijs, geraspte wortelen, paprika, edamame, kerstomaten…
- koriander, sesamzaadjes en een vleugje wasabi (optioneel)
Voorbereiding
- Begin met het koken van je rijst volgens de instructies, laat 10 minuten afkoelen.
- Snijd de zalm in blokjes en breng op smaak met 1 el rijstazijn, 1 el sojasaus zodat hij kan marineren.
- Was en snijd je groenten, snijd de avocado in plakjes.
- Maak een mengsel van de rest van de sojasaus en de rijstazijn, de sesamolie en een snufje wasabi
- Serveer: doe de rijst in een mooie kom, garneer met de gehakte ingrediënten, de in blokjes gesneden zalm en breng op smaak. Bestrooi met koriander en sesamzaadjes.
- tip: Kook je rijst de dag ervoor, dan heeft hij de tijd om af te koelen en kun je dit recept in 5 minuten chrono klaar maken!
Smakelijk!