recette Pompoenvelouté

Pompoenvelouté

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 6 personen
  • Voorbereiding 80 min
  • Thema SOEP
  • Seizoen Herfst

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 600 g pompoenvruchtvlees
  • 4 aardappelen
  • 2 uien
  • 1 prei
  • 1 paprika
  • 1 l kippenbouillon
  • 20 g boter
  • vloeibare room
  • peper en zout

Voorbereiding

  • Snij de pompoen in vier stukken en verwijder de pitten. Schil de stukken en snij in blokjes. Heb je te veel vruchtvlees, dan kan je het overschot invriezen.
  • Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Pel de uien en snij ze grof. Snij de onderzijde van de prei en verwijder de buitenste bladeren. Snij in schijfjes en was grondig.
  • Stoof de ui en de prei 5 minuten aan in de warme boter, tot ze doorzichtig worden. Voeg het pompoenvruchtvlees en de aardappelen toe. Voeg daarna de kippenbouillon toe. Breng aan de kook en laat een uur sudderen op een zacht vuur.
  • Mix en breng op smaak met peper en zout. Als je de velouté te dik vindt, voeg je een beetje water of melk toe. Meng en warm op.
  • Serveer de velouté in kommetjes en vorm een spinnenweb met de room.

Smakelijk!

Capture

Halloumi

Product van de week

De kaas halloumi is een traditionele mediterrane kaas uit Cyprus.

Het is een kaas op basis van geiten- en schapenmelk. Halverwege tussen mozzarella en feta, hij is bestand tegen hitte en heeft de bijzonderheid dat hij niet smelt bij verhitting.

De kaas is bijzonder gezouten, maar het is mogelijk om hem te ontzilten vooraleer hem te bereiden door hem enkele uren in koud te laten weken en daarna hem uit te lekken.

Hij wordt gegrild, in plakjes of in blokjes gesneden, voor een milde en geurige smaak en past uitstekend bij elk recept: gegrild in een pan, of zal waterkerssoep, gestoomde groene groenten of een seizoenssalade verfijnen.


Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek