recette Preisoep met peren en krokante chips

Preisoep met peren en krokante chips

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 60 min
  • Thema SOEP
  • Seizoen Zomer

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 bos prei
  • 3 peren
  • 1 gele ui
  • 1 middelgrote aardappel
  • 1 teentje look
  • 3 tbsp olijfolie
  • 2 l kippenbouillon
  • groentechips
  • peper en zout

Voorbereiding

  • Pel en snipper de uien en de look.
  • Verwarm de olie in een pan en stoof de uien en de look glazig.
  • Voeg de prei en de geschilde en in blokjes gesneden aardappel toe en roer.
  • Voeg na enkele minuten de geschilde en in stukjes gesneden peren toe. Laat enkele ogenblikken koken en voeg de bouillon toe.
  • Breng even aan de kook, dek af en laat een halfuur sudderen op een zacht vuur.
  • Mix de soep tot ze mooi glad is.
  • Breng op smaak en werk net voor het opdienen af met stukjes gorgonzola, noten of groentechips.

Smakelijk!

Raisin red globe

Red globe druiven

Seizoensproducten

Zoet en smaakvol

Deze grote ronde druiven hebben een rozerode kleur met een vleugje paars. Hun vruchtvlees is sappig en zeer zoet. Ze zijn rijk aan oligo-elementen, vitaminen en antioxidanten. Je kan ze 4 tot 5 dagen bewaren in de koelkast. Neem ze er wel een halfuur vóór consumptie uit.
Red Globe druiven zijn lekker uit het vuistje, maar ook in een fruitslaatje, sap, taarten, clafoutis, ijs, confituur, enz. Denk je aan iets hartigers, dan kan je ze serveren bij kaas, vis, gevogelte, varkensvlees, kalfsvlees of wild.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek