recette Preisoep met peren en krokante chips

Preisoep met peren en krokante chips

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 60 min
  • Thema SOEP
  • Seizoen Zomer

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 bos prei
  • 3 peren
  • 1 gele ui
  • 1 middelgrote aardappel
  • 1 teentje look
  • 3 el olijfolie
  • 2 l kippenbouillon
  • groentechips
  • peper en zout

Voorbereiding

  • Pel en snipper de uien en de look.
  • Verwarm de olie in een pan en stoof de uien en de look glazig.
  • Voeg de prei en de geschilde en in blokjes gesneden aardappel toe en roer.
  • Voeg na enkele minuten de geschilde en in stukjes gesneden peren toe. Laat enkele ogenblikken koken en voeg de bouillon toe.
  • Breng even aan de kook, dek af en laat een halfuur sudderen op een zacht vuur.
  • Mix de soep tot ze mooi glad is.
  • Breng op smaak en werk net voor het opdienen af met stukjes gorgonzola, noten of groentechips.

Smakelijk!

Fruits rouges

Rode vruchten

Seizoensproducten

Onder “rode vruchten” verstaan we meestal aardbeien, frambozen, bosaardbeien, kersen, aalbessen, braambessen, zwarte bessen en bosbessen, maar we kunnen ook veenbessen en cranberry’s aan het lijstje toevoegen.
Ze zijn vaak perfect rijp tussen juni en oktober, zodat je ervan kan smullen van de zomer tot het begin van de herfst. Fijnproevers genieten in het bijzonder van hun friszure toets.
Rode vruchten zijn rijk aan voedingsstoffen en antioxidanten. Je kan ze verwerken in tal van zoete en hartige recepten. Ze zijn lekker in een sorbet, charlotte, crumble, cheesecake en tiramisu, maar geven ook smaak aan een vinaigrette of natuuryoghurt. In sauzen passen ze bij wit vlees, eend, wild en zelfs zalm.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek