recette Pruimentaart met crumble

Pruimentaart met crumble

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 6 personen
  • Voorbereiding 65 min
  • Thema DESSERTS
  • Seizoen Zomer

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 1 pak zand- of kruimeldeeg
  • 500 g ontpitte pruimen
  • 12 speculoosjes
  • 15 g boter
  • 50 g koude boter
  • 20 g bruine suiker
  • 1 el bruine suiker
  • 75 g bloem

Voorbereiding

  • Bak in een taartvorm het deeg blind gedurende 10 minuten op 200°C.
  • Was en ontpit de pruimen en snij ze in partjes. Laat ongeveer 15 minuten (10 minuten als ze zeer rijp zijn) compoteren in een antikleefpan met de boter een eetlepel bruine suiker.
  • Doe ondertussen de speculoos in een diepvrieszakje. Sluit het af en plet de koekjes grof met een deegrol. Doe de bloem, de 20 g bruine suiker en de helft van de geplette speculoos in een slakom en meng. Voeg de in blokjes gesneden koude boter toe en kneed ze met de vingertoppen in het mengsel tot je een korrelige substantie bekomt.
  • Verlaag de oventemperatuur tot 180°C.
  • Doe 2 eetlepels van de overblijvende speculoos in de taartvorm en strijk daarover de gecompoteerde pruimen uit. Doe nog twee eetlepels speculoos over de pruimen en bestrooi royaal met crumbledeeg. Plaats 30 minuten in de oven, tot de crumble bruin begint te worden.
  • Dien lauw op, met een bolletje vanille-ijs voor de echte lekkerbekken.

Smakelijk!

Capture

Halloumi

Product van de week

De kaas halloumi is een traditionele mediterrane kaas uit Cyprus.

Het is een kaas op basis van geiten- en schapenmelk. Halverwege tussen mozzarella en feta, hij is bestand tegen hitte en heeft de bijzonderheid dat hij niet smelt bij verhitting.

De kaas is bijzonder gezouten, maar het is mogelijk om hem te ontzilten vooraleer hem te bereiden door hem enkele uren in koud te laten weken en daarna hem uit te lekken.

Hij wordt gegrild, in plakjes of in blokjes gesneden, voor een milde en geurige smaak en past uitstekend bij elk recept: gegrild in een pan, of zal waterkerssoep, gestoomde groene groenten of een seizoenssalade verfijnen.


Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek