recette Pruimentaart op grootmoeders wijze

Pruimentaart op grootmoeders wijze

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 30 min
  • Thema DESSERTS
  • Seizoen Zomer

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 500 g President’ pruimen
  • 1 ei
  • 250 ml verse room
  • 1 rol bladerdeeg
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • fijne suiker

Voorbereiding

  • Neem het deeg uit de verpakking en laat het minstens 5 minuten op kamertemperatuur komen.
  • Verwarm de oven voor op 200°
  • Was de pruimen, snijd ze in kwarten en verwijder de pitten. Doe het deeg in een taartvorm bekleed met bakpapier. Druk het goed tegen de bodem en de wanden aan. Prik met een vork overal in de taartbodem. Verdeel de pruimen over het deeg, leg ze dicht tegen elkaar aan.
  • Klop het ei op met de room en de vanillesuiker. Giet dit mengsel voorzichtig over de pruimen. Laat 30 tot 40 minuten garen in de oven.
  • Ontvorm de taart op een rooster en strooi er onmiddellijk fijne suiker over. Laat ze volledig afkoelen en plaats ze nadien tot net voor het opdienen in de koelkast.

Smakelijk!

Chicons

Witloof

Seizoensproducten

Deze groente groeit in het donker, aan een wortel. Er bestaat ook een rode variëteit.

Witloof is caloriearm, diuretisch, bloedzuiverend en rijk aan insuline, vitamine A, K, B9, B5 en C en aan koper en mangaan. U kan het rauw of gekookt (gestoomd of gesmoord) eten.Bewaar witloof in het donker, anders verliest het zijn voedingseigenschappen.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek