icon-news
News /
Ontvang 5€ dankzij de My Match app*
Ontdekken
recette Quiche met snijbiet en ricotta

Quiche met snijbiet en ricotta

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 65 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen Zomer

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 rol kruimeldeeg
  • 150 g snijbietbladeren
  • 400 g ricotta
  • 4 eieren
  • 300 ml vloeibare room
  • 1 rode ui
  • 50 g pijnboompitten
  • peper en zout

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Leg het deeg met het bakpapier in een taartvorm. Prik er gaatjes in met een vork en laat 15 minuten blind bakken.
  • Snij ondertussen de ui in zeer fijne schijfjes. Zet weg.
  • Verwijder de nerven van de snijbietbladeren. Was de bladeren en blancheer ze 2 minuten in gezouten kokend water. Laat zorgvuldig uitlekken.
  • Breek de eieren in een kom en voeg de room en de ricotta toe. Kruid met peper en zout. Klop tot je een homogene en gladde bereiding bekomt. Voeg de snijbietbladeren toe en stort het geheel op de voorgebakken taartbodem.
  • Bestrooi met pijnboompitten en schijfjes ui en plaats 45 minuten in de oven. Dien warm of lauw op, met een slaatje met vinaigrette.

Smakelijk!

Tomates grappe

Tomaten

Product van de week

Geurig, sappig en zeer lokaal!

Rond, stevig, glanzend en vlezig, de trostomaat is van constante kwaliteit. De geur van de stelen is een garantie voor versheid. Fris en vol van smaak, ideaal als toast of in een salade, maar ook heerlijk, geroosterd in de oven, met een beetje knoflook en wat verse kruiden. Kortom, ze doet wonderen in je zomerse gerechten!


Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek