recette Quiche met snijbiet en ricotta

Quiche met snijbiet en ricotta

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 65 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen Zomer

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 rol kruimeldeeg
  • 150 g snijbietbladeren
  • 400 g ricotta
  • 4 eieren
  • 300 ml vloeibare room
  • 1 rode ui
  • 50 g pijnboompitten
  • peper en zout

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Leg het deeg met het bakpapier in een taartvorm. Prik er gaatjes in met een vork en laat 15 minuten blind bakken.
  • Snij ondertussen de ui in zeer fijne schijfjes. Zet weg.
  • Verwijder de nerven van de snijbietbladeren. Was de bladeren en blancheer ze 2 minuten in gezouten kokend water. Laat zorgvuldig uitlekken.
  • Breek de eieren in een kom en voeg de room en de ricotta toe. Kruid met peper en zout. Klop tot je een homogene en gladde bereiding bekomt. Voeg de snijbietbladeren toe en stort het geheel op de voorgebakken taartbodem.
  • Bestrooi met pijnboompitten en schijfjes ui en plaats 45 minuten in de oven. Dien warm of lauw op, met een slaatje met vinaigrette.

Smakelijk!

Capture

Halloumi

Product van de week

De kaas halloumi is een traditionele mediterrane kaas uit Cyprus.

Het is een kaas op basis van geiten- en schapenmelk. Halverwege tussen mozzarella en feta, hij is bestand tegen hitte en heeft de bijzonderheid dat hij niet smelt bij verhitting.

De kaas is bijzonder gezouten, maar het is mogelijk om hem te ontzilten vooraleer hem te bereiden door hem enkele uren in koud te laten weken en daarna hem uit te lekken.

Hij wordt gegrild, in plakjes of in blokjes gesneden, voor een milde en geurige smaak en past uitstekend bij elk recept: gegrild in een pan, of zal waterkerssoep, gestoomde groene groenten of een seizoenssalade verfijnen.


Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek