
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 1 rol kruimeldeeg
- 150 g snijbietbladeren
- 400 g ricotta
- 4 eieren
- 300 ml vloeibare room
- 1 rode ui
- 50 g pijnboompitten
- peper en zout
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Leg het deeg met het bakpapier in een taartvorm. Prik er gaatjes in met een vork en laat 15 minuten blind bakken.
- Snij ondertussen de ui in zeer fijne schijfjes. Zet weg.
- Verwijder de nerven van de snijbietbladeren. Was de bladeren en blancheer ze 2 minuten in gezouten kokend water. Laat zorgvuldig uitlekken.
- Breek de eieren in een kom en voeg de room en de ricotta toe. Kruid met peper en zout. Klop tot je een homogene en gladde bereiding bekomt. Voeg de snijbietbladeren toe en stort het geheel op de voorgebakken taartbodem.
- Bestrooi met pijnboompitten en schijfjes ui en plaats 45 minuten in de oven. Dien warm of lauw op, met een slaatje met vinaigrette.
Smakelijk!