recette Rijst van bloemkool

Rijst van bloemkool

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 5 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen Lente

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 bloemkool

Voorbereiding

  • Was de bloemkool.
  • Breek in kleine stukjes en doe in de mixer.
  • Voeg water toe tot de groente net onder staat en mix 10 seconden.
  • Giet door een zeef om het water van de bloemkoolrijst te laten weglopen.
  • Om rauw te eten, te stomen of kort (niet langer dan enkele minuten) te bakken in een braadpan met wat olijfolie. Voeg pas zout toe na het koken om de “rijst” knapperig te houden.
  • Kruiden kan u naar eigen smaak, net als bij gewone rijst: met gedroogde of verse kruiden, ui, ...

Smakelijk!

Melon

Charentaismeloen

Seizoensproducten

Deze zonovergoten, zoete vrucht met oranje vruchtvlees ligt van juni tot september in de rekken.

Ze is rijk aan water, antioxidanten en vitamine A. Als voorgerecht of als dessert, het frisse en geparfumeerde vruchtvlees is altijd een genot voor groot en klein.

Een charentaismeloen kiezen en bewaren: Als de steel van de meloen een aangename geur vrijgeeft, betekent dit dat de vrucht rijp is.
Bewaar de meloen niet in de koelkast. Ze zal sneller bederven en haar geur overdragen op de andere eetwaren.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek