recette Rijstpap

Rijstpap

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 70 min
  • Thema DESSERTS
  • Seizoen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 100 g Spaanse of risottorijst
  • 1 l volle melk
  • de zeste van 1 citroen
  • 1 kaneelstokje
  • 2 el witte suiker
  • 1 zakje vanillesuiker

Voorbereiding

  • Spoel de rijst goed af.
  • Breng de melk aan de kook met de citroenzeste, het kaneelstokje, de suiker en het zakje vanillesuiker. Voeg de rijst toe wanneer de melk kookt. Laat onder regelmatig roeren op een zacht vuur koken tot de melk is verdampt. De rijst moet nog romig en zacht zijn.
  • Verwijder het kaneelstokje, laat afkoelen en doe in ramekins. Serveer lauw of plaats in de koelkast tot net voor het opdienen.
  • Een extraatje: bestrooi de rijstpap met geplette speculoos of kaneel.

Smakelijk!

Clementine

Clementine

Seizoensproducten

Het perfecte fruit om overal mee te nemen!

Smaakeigenschappen: ideaal om in de winter vitaminen te tanken en voor een zoete toets te zorgen op het einde van het menu of in een lichte maaltijd. Clementines zijn rijk aan antioxidanten en hebben sappig, geparfumeerd vruchtvlees met zure en zoete smaken. Een clementine heeft geen pitten, in tegenstelling tot zijn neefje de mandarijn.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek