recette Rijstpap met kokos

Rijstpap met kokos

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 45 min
  • Thema ONTBIJT
  • Seizoen Lente

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 500 ml kokosmelk
  • 500 ml melk
  • 120 g rietsuiker
  • 1 vanillestokje
  • 100 g ronde rijst
  • 200 g gemengde rode vruchten
  • 4 takjes munt

Voorbereiding

  • Snij het vanillestokje overlangs door en schraap er de zaadjes uit.
  • Verwarm de kokosmelk en de melk met het vanillestokje en de zaadjes.
  • Laat de vanille op een zacht vuur 10 minuten in de melk trekken. Breng dan aan de kook, voeg 80 g suiker toe en laat al roerend smelten.
  • Doe de ronde rijst in een andere pan, overgiet met koud water, breng aan de kook en laat uitlekken.
  • Doe de rijst bij de melk en laat 35 minuten koken op een zacht vuur. Roer regelmatig.
  • Meng ondertussen de rode vruchten met de rest van de suiker en enkele muntblaadjes, en laat weken.
  • Laat de rijst goed afkoelen wanneer hij gekookt is. Serveer met een slaatje van rode vruchten en decoreer met muntblaadjes.

Smakelijk!

Melon

Charentaismeloen

Seizoensproducten

Deze zonovergoten, zoete vrucht met oranje vruchtvlees ligt van juni tot september in de rekken.

Ze is rijk aan water, antioxidanten en vitamine A. Als voorgerecht of als dessert, het frisse en geparfumeerde vruchtvlees is altijd een genot voor groot en klein.

Een charentaismeloen kiezen en bewaren: Als de steel van de meloen een aangename geur vrijgeeft, betekent dit dat de vrucht rijp is.
Bewaar de meloen niet in de koelkast. Ze zal sneller bederven en haar geur overdragen op de andere eetwaren.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek