
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 1 kg groene asperges
- 500 ml kippenbouillon
- 500 ml groentebouillon
- 4 el olijfolie
- 1 kleine ui, gesnipperd
- 350 g risottorijst (arborio, vialone nano of carnaroli)
- 75 g parmezaan
- 3 el room
Voorbereiding
- Spoel de asperges en snij de vezelige onderkant weg. Snij de stengels van de punten. Kook de stengels 8 minuten in kokend water, tot ze mals zijn. Laat uitlekken en mix 1 minuut met de kippen- en groentebouillon. Doe in een kookpot, breng aan de kook en laat zachtjes zieden.a
- Kook de aspergepunten 1 minuut in kokend water. Laat uitlekken en hou even onder koud water om de garing te stoppen.
- Stoof in een grote sauteerpan de ui op een zacht vuur in de hete olijfolie, zonder te laten kleuren. Voeg de rijst toe en zet het vuur lager. Kruid en roer om alle rijst goed te omhullen. Giet er een pollepel warme bouillon bij en laat onder voortdurend roeren koken op een matig vuur. Wanneer de bouillon geabsorbeerd is, giet je er een nieuwe pollepel bij. Blijf dit doen tot alle bouillon is opgenomen en de rijst al dente is gekookt.
- Rasp de parmezaan en voeg hem samen met de room toe aan de risotto. Leg er de aspergepunten bij en meng voorzichtig. Breng op smaak en dien warm op.
Smakelijk!