recette Rode vis... van tomaat

Rode vis... van tomaat

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 60 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen Lente

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 vel kruimel- of bladerdeeg
  • 500 g kerstomaten
  • 3 witte champignons
  • 60 g feta
  • 3 el sterke mosterd
  • 2 el olijfolie
  • 1 el fijngehakte basilicum
  • 1 ei
  • 1 ontpitte zwarte olijf
  • peper en zout
  • bakknikkers, spliterwten, gedroogde bonen, ...
  • bakpapier

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Rol het deeg uit op bakpapier en teken de vorm van een vis. Plooi de randen om en vorm de vinnen en de staart met de rest van het deeg. Prik met een vork gaatjes in het deeg. Leg daarop een vel bakpapier en vervolgens bakknikkers of spliterwten. Plaats 15 minuten in de oven. Verwijder na het bakken de knikkers en het bakpapier. Zet weg.
  • Was ondertussen de kerstomaten en snij ze in twee. Snij de champignons in schijfjes.
  • Plet in een kom de feta met de mosterd. Verdeel het mengsel gelijkmatig over het deeg. Leg daarop de tomaten in mooie rijtjes, om de schubben van de vis te vormen. Laat aan het uiteinde een stuk vrij voor de kop. Die maak je met naast elkaar geschikte schijfjes champignon. Plaats een rondje olijf voor het oog. Kruid met peper en zout.
  • Strijk met behulp van een penseel de randen, de staart en de vinnen in met losgeklopt ei. Besprenkel met een scheutje olijfolie en bestrooi met basilicum.
  • Plaats 20 tot 25 minuten in een oven van 180°C, tot het deeg goudbruin is.
  • Serveer lauw of warm als voorgerecht met een slaatje met vinaigrette.
  • Een extraatje: laat je verbeelding de vrije loop voor de garnituur! Je kan de champignons vervangen door schijfjes courgette en/of ui, je kan een paar plakjes salami tussen de tomaten steken, ...

Smakelijk!

Capture

Halloumi

Product van de week

De kaas halloumi is een traditionele mediterrane kaas uit Cyprus.

Het is een kaas op basis van geiten- en schapenmelk. Halverwege tussen mozzarella en feta, hij is bestand tegen hitte en heeft de bijzonderheid dat hij niet smelt bij verhitting.

De kaas is bijzonder gezouten, maar het is mogelijk om hem te ontzilten vooraleer hem te bereiden door hem enkele uren in koud te laten weken en daarna hem uit te lekken.

Hij wordt gegrild, in plakjes of in blokjes gesneden, voor een milde en geurige smaak en past uitstekend bij elk recept: gegrild in een pan, of zal waterkerssoep, gestoomde groene groenten of een seizoenssalade verfijnen.


Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek