recette Rodevruchtensorbet

Rodevruchtensorbet

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 6 personen
  • Voorbereiding 190 min
  • Thema DESSERTS
  • Seizoen Zomer

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 250 g rode vruchten
  • 120 ml water
  • 60 g suiker
  • 1 eiwit
  • 1 el citroensap

Voorbereiding

  • Breng het water aan de kook in een pan. Laat samen met de suiker 2 minuten koken. Neem van het vuur en zet weg.
  • Mix in een blender de rode vruchten en het citroensap. Haal door een zeef en meng de puree van rode vruchten met de siroop.
  • Doe alles in een ijsbak en plaats ongeveer 1 uur in de diepvries.
  • Klop het eiwit goed stijf.
  • Neem de sorbet uit de diepvries en spatel er voorzichtig het eiwit door. Meng goed en plaats nog eens 3 uur in de diepvries. Meng de sorbet om het uur met een lepel.
  • Neem de sorbet 10 minuten voor het opdienen uit de diepvries en serveer met enkele verse vruchten.

Smakelijk!

Capture

Halloumi

Product van de week

De kaas halloumi is een traditionele mediterrane kaas uit Cyprus.

Het is een kaas op basis van geiten- en schapenmelk. Halverwege tussen mozzarella en feta, hij is bestand tegen hitte en heeft de bijzonderheid dat hij niet smelt bij verhitting.

De kaas is bijzonder gezouten, maar het is mogelijk om hem te ontzilten vooraleer hem te bereiden door hem enkele uren in koud te laten weken en daarna hem uit te lekken.

Hij wordt gegrild, in plakjes of in blokjes gesneden, voor een milde en geurige smaak en past uitstekend bij elk recept: gegrild in een pan, of zal waterkerssoep, gestoomde groene groenten of een seizoenssalade verfijnen.


Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek