recette Romige risotto met broccoli

Romige risotto met broccoli

  • Moeilijkheid Eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 60 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen Lente

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 350 g risottorijst
  • 1 broccoli
  • 1 ui
  • 120 g gezouten boter
  • 50 g parmezaanschilfers
  • 50 g geraspte parmezaan
  • 150 ml droge witte wijn
  • 3 blokjes kippenbouillon
  • 1 el verse room
  • 2 doses saffraan
  • verse bieslook
  • verse basilicum
  • zout en peper van de molen

Voorbereiding

  • Pel en hak de ui. Snipper de bieslook (ongeveer 3 e.l.). Verdeel de broccoli in kleine roosjes en spoel ze af.
  • Weeg 350 g risottorijst en 50 g geraspte parmezaan af, en neem 15 cl wijn.
  • Breng 1,5 l water aan de kook in een pan, samen met de 3 bouillonblokjes. Goed mengen. Zorg dat het water gedurende de hele bereiding op een laag vuur blijft razen.
  • Smelt in een andere pan 50 g gezouten boter en fruit de ui gedurende 5 minuten. Stort de rijst erin en roer tot hij glazig wordt.
  • Voeg de witte wijn toe en laat het vocht onder voortdurend roeren volledig uitkoken.
  • Kook de broccoli 10 minuten in kokend water (8 minuten als je hem knapperig wilt houden). Laten uitlekken en warm bewaren.
  • Voeg zodra de witte wijn uit de risotto verdampt is telkens 1 pollepel van de hete bouillon toe. Wacht telkens om een nieuwe lepel toe te voegen tot het vocht volledig is geabsorbeerd.
  • Regelmatig roeren. Op smaak brengen met een snuifje zout en peper. Doe na 10 minuten de 2 doses saffraan in de pollepel bouillon.
  • Na 20 minuten zou de risotto gaar moeten zijn. Voeg de 70 g resterende gezouten boter toe, de geraspte parmezaan en de room en roer krachtig om. Zo wordt de risotto romig.
  • Schik de broccoliroosjes erop, dek af en laat 3 minuten rusten.
  • Schep op in diepe borden, strooi er de parmezaanschilfers over en werk af met enkele blaadjes basilicum.

Smakelijk!

Capture

Halloumi

Product van de week

De kaas halloumi is een traditionele mediterrane kaas uit Cyprus.

Het is een kaas op basis van geiten- en schapenmelk. Halverwege tussen mozzarella en feta, hij is bestand tegen hitte en heeft de bijzonderheid dat hij niet smelt bij verhitting.

De kaas is bijzonder gezouten, maar het is mogelijk om hem te ontzilten vooraleer hem te bereiden door hem enkele uren in koud te laten weken en daarna hem uit te lekken.

Hij wordt gegrild, in plakjes of in blokjes gesneden, voor een milde en geurige smaak en past uitstekend bij elk recept: gegrild in een pan, of zal waterkerssoep, gestoomde groene groenten of een seizoenssalade verfijnen.


Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek