recette Romige zalm met spinazie en kerstomaten

Romige zalm met spinazie en kerstomaten

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 19 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 600 g zalmhazen met vel
  • 6 teentjes look
  • 15 kerstomaten
  • 200 g verse spinazie
  • 200 ml vloeibare room
  • 100 g parmezaan
  • peterselie
  • basilicum

Voorbereiding

  • Was de spinazie en verwijder indien nodig de steeltjes. Snij de kerstomaten in twee. Rasp de parmezaan.
  • Bak de zalm langs de velkant 3 minuten aan op een hoog vuur. Zet het vuur lager, dek af en laat nog 4 tot 8 minuten bakken naargelang de dikte. Zet weg.
  • Stoof in dezelfde pan de geplette look en de tomaten. Voeg de spinazie toe, meng en laat enkele minuten slinken. Voeg de room toe en bestrooi met parmezaan, peterselie en basilicum. Breng zachtjes aan de kook en voeg de zalmhazen toe. Kruid met een snuifje zout en wat peper van de molen. Laat alles nog 2 minuten opwarmen.
  • Serveer onmiddellijk met pasta.

Smakelijk!

Tomates grappe

Trostomaten

Seizoensproducten

Geurig, sappig en lekker van bij ons!
Ronde, stevige, glanzende en vlezige kerstomaten zijn constant van kwaliteit. De geur van de steeltjes is een teken van versheid.
Kerstomaten zijn fris en zitten boordevol smaak. Ze zijn lekker uit het vuistje of in een slaatje, maar ook heerlijk in de oven met wat look en enkele verse kruiden. Een schitterend ingrediënt in je zomerse gerechten!

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek