recette Rucolasalade met granaatappelvinaigrette en noten

Rucolasalade met granaatappelvinaigrette en noten

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 15 min
  • Thema SALADES
  • Seizoen Zomer

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 200 ml Bertolli EVOO
  • 50 ml Bertolli Balsamicoazijn
  • 1 granaatappe
  • 60 g pijnboompitten
  • 60 g walnoten
  • kerstomaatjes
  • zout
  • rucola

Voorbereiding

  • Giet de balsamicoazijn en de olijfolie in een kom en mix.
  • Karamelliseer ondertussen de kerstomaatjes ongeveer 5minuten in Bertolli EVOO.
  • Hak de walnoten fijn. Meng alle ingrediënten in de kom met een garde.
  • Leg boven op de vinaigrette rucola sla en mix dit samen.
  • Voeg de tomaten als laatste toe aan de salade.

Smakelijk!

Capture

Halloumi

Product van de week

De kaas halloumi is een traditionele mediterrane kaas uit Cyprus.

Het is een kaas op basis van geiten- en schapenmelk. Halverwege tussen mozzarella en feta, hij is bestand tegen hitte en heeft de bijzonderheid dat hij niet smelt bij verhitting.

De kaas is bijzonder gezouten, maar het is mogelijk om hem te ontzilten vooraleer hem te bereiden door hem enkele uren in koud te laten weken en daarna hem uit te lekken.

Hij wordt gegrild, in plakjes of in blokjes gesneden, voor een milde en geurige smaak en past uitstekend bij elk recept: gegrild in een pan, of zal waterkerssoep, gestoomde groene groenten of een seizoenssalade verfijnen.


Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek