icon-news
News /
Vergeet niet om de €uromatch die je nog hebt te gebruiken voor 3 maart.
recette Rumsteak met Guérande-zout en sojasaus

Rumsteak met Guérande-zout en sojasaus

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 10 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 600 g rumsteak
  • 50 g grof Guérande-zout
  • 1 el olijfolie
  • geklaarde boter
  • sojasaus

Voorbereiding

  • Neem het vlees minstens 30 minuten voor het bakken uit de koelkast.
  • Olie de rumsteaks in en wrijf ze, zonder te hard te duwen, langs beide zijden in met grof zout om een beschermend laagje te vormen.
  • Verhit een braad- of grillpan met een klontje geklaarde boter op een hoog vuur. Schroei het vlees 3 minuten aan, waarbij je het omdraait in het midden van de baktijd. Zet het vuur lager en bak nog 3 tot 4 minuten verder. Draai opnieuw om in het midden van de baktijd. Blus de pan met 2 el sojasaus, schraap de braadresten los en giet net voor het opdienen over het vlees.
  • Om het vlees nog smakelijker te maken, dek je het af met aluminiumfolie en laat je het 1 minuut rusten weg van het vuur.

Smakelijk!