
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 600 g rumsteak
- 50 g grof Guérande-zout
- 1 el olijfolie
- geklaarde boter
- sojasaus
Voorbereiding
- Neem het vlees minstens 30 minuten voor het bakken uit de koelkast.
- Olie de rumsteaks in en wrijf ze, zonder te hard te duwen, langs beide zijden in met grof zout om een beschermend laagje te vormen.
- Verhit een braad- of grillpan met een klontje geklaarde boter op een hoog vuur. Schroei het vlees 3 minuten aan, waarbij je het omdraait in het midden van de baktijd. Zet het vuur lager en bak nog 3 tot 4 minuten verder. Draai opnieuw om in het midden van de baktijd. Blus de pan met 2 el sojasaus, schraap de braadresten los en giet net voor het opdienen over het vlees.
- Om het vlees nog smakelijker te maken, dek je het af met aluminiumfolie en laat je het 1 minuut rusten weg van het vuur.
Smakelijk!