
Ingrediënten
Voor 6 personen
- 800 g rundsgebraad
- 2 bloemkolen
- 250 ml zure room
- 200 g spekblokjes
- 20 g boter
- 10 g grof zout
- 100 g geraspte gruyère
- 2 el paneermeel
- boter
- 3 takjes verse tijm
- peper van de molen en zout
Voorbereiding
- Neem het gebraad enkele uren vooraf uit de koelkast, zodat het op kamertemperatuur kan komen.
- Verwarm de oven voor op 210°C.
- Leg het gebraad in een ovenschaal en verdeel er klontjes boter en de tijm over. Kruid met peper en zout. Plaats ongeveer 20 minuten in de oven als je het gebraad saignant wenst, of 5 tot 10 minuten langer als je het meer doorbakken wil. Laat het vlees 5 minuten rusten en snij in fijne plakjes.
- Bak ondertussen de spekblokjes aan in een braadpan.
- Snij de bloemkool in kleine roosjes en spoel met helder water. Doe in een grote pot koud water, voeg het grof zout toe en breng aan de kook. Laat 10 minuten koken voor beetgare roosjes.
- Boter de bodem van een gratineerschaal in en leg er de uitgelekte bloemkoolroosjes en de spekblokjes in. Meng voorzichtig, voeg de room toe en kruid met peper en zout. Bestrooi met geraspte gruyère en paneermeel.
- Plaats in de oven en laat 15 minuten gratineren.
Smakelijk!