icon-news
News /
Ontvang 5€ dankzij de My Match app*
Ontdekken
recette Rundsgebraad en bloemkoolgratin met room

Rundsgebraad en bloemkoolgratin met room

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 6 personen
  • Voorbereiding 50 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen Herfst

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 800 g rundsgebraad
  • 2 bloemkolen
  • 250 ml zure room
  • 200 g spekblokjes
  • 20 g boter
  • 10 g grof zout
  • 100 g geraspte gruyère
  • 2 el paneermeel
  • boter
  • 3 takjes verse tijm
  • peper van de molen en zout

Voorbereiding

  • Neem het gebraad enkele uren vooraf uit de koelkast, zodat het op kamertemperatuur kan komen.
  • Verwarm de oven voor op 210°C.
  • Leg het gebraad in een ovenschaal en verdeel er klontjes boter en de tijm over. Kruid met peper en zout. Plaats ongeveer 20 minuten in de oven als je het gebraad saignant wenst, of 5 tot 10 minuten langer als je het meer doorbakken wil. Laat het vlees 5 minuten rusten en snij in fijne plakjes.
  • Bak ondertussen de spekblokjes aan in een braadpan.
  • Snij de bloemkool in kleine roosjes en spoel met helder water. Doe in een grote pot koud water, voeg het grof zout toe en breng aan de kook. Laat 10 minuten koken voor beetgare roosjes.
  • Boter de bodem van een gratineerschaal in en leg er de uitgelekte bloemkoolroosjes en de spekblokjes in. Meng voorzichtig, voeg de room toe en kruid met peper en zout. Bestrooi met geraspte gruyère en paneermeel.
  • Plaats in de oven en laat 15 minuten gratineren.

Smakelijk!

Tomates grappe

Tomaten

Product van de week

Geurig, sappig en zeer lokaal!

Rond, stevig, glanzend en vlezig, de trostomaat is van constante kwaliteit. De geur van de stelen is een garantie voor versheid. Fris en vol van smaak, ideaal als toast of in een salade, maar ook heerlijk, geroosterd in de oven, met een beetje knoflook en wat verse kruiden. Kortom, ze doet wonderen in je zomerse gerechten!


Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek