recette Rundssteak honing-chilipeper en coleslaw

Rundssteak honing-chilipeper en coleslaw

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 35 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen Zomer

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 600 g rundssteak
  • Marinade
  • 2 el barbecuesaus
  • 2 el worcestershiresaus
  • 1 el honing
  • 1 lange rode chilipeper, fijngehakt
  • 1 teentje look, geplet
  • Coleslaw
  • 160 g witte kool, in fijne reepjes gesneden
  • 80 g Treviso sla, in fijne reepjes gesneden
  • 120 g geraspte wortelen
  • 3 lente-uien, in fijne schijfjes gesneden
  • 2 el mayonaise
  • 1 el ciderazijn

Voorbereiding

  • Maak de coleslaw: meng alle ingrediënten voorzichtig door elkaar. Plaats in de koelkast.
  • Meng de ingrediënten van de marinade in een slakom. Voeg de steaks toe en omhul ze met het mengsel.
  • Bak de steaks op de hete plancha, tot ze aan beide zijden mooi zijn dichtgeschroeid.
  • Dien de steaks warm op, samen met de coleslaw.

Smakelijk!

Capture

Halloumi

Product van de week

De kaas halloumi is een traditionele mediterrane kaas uit Cyprus.

Het is een kaas op basis van geiten- en schapenmelk. Halverwege tussen mozzarella en feta, hij is bestand tegen hitte en heeft de bijzonderheid dat hij niet smelt bij verhitting.

De kaas is bijzonder gezouten, maar het is mogelijk om hem te ontzilten vooraleer hem te bereiden door hem enkele uren in koud te laten weken en daarna hem uit te lekken.

Hij wordt gegrild, in plakjes of in blokjes gesneden, voor een milde en geurige smaak en past uitstekend bij elk recept: gegrild in een pan, of zal waterkerssoep, gestoomde groene groenten of een seizoenssalade verfijnen.


Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek