icon-news
News /
Ontvang 5€ dankzij de My Match app*
Ontdekken
recette Zomers slaatje met caesarsaus

Zomers slaatje met caesarsaus

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 6 personen
  • Voorbereiding 46 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen Zomer

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 250 g mesclun
  • 1 stronkje geitenkaas
  • 225 g witte druiven
  • 225 g blauwe druiven
  • 200 g walnootpitten
  • 60 g parmezaan
  • 100 ml olijfolie
  • 2 teentjes look
  • 2 eieren
  • 1 el citroensap
  • 1 el worcestershiresaus
  • peper en zout

Voorbereiding

  • Leg de eieren 1 minuut in kokend water.
  • Snij de parmezaan in schilfers. Pel de look en verwijder de kiem. Doe samen met de olijfolie in de mengkom van een blender. Breek er de eieren in en voeg het citroensap, de worcestershiresaus en de parmezaan toe. Mix. Kruid met peper en zout en mix nog enkele seconden. Plaats in de koelkast tot net voor het opdienen.
  • Was de druiven en de mesclun. Snij het stronkje geitenkaas in de lengterichting doormidden en vervolgens in plakjes.
  • Dresseren: gebruik grote kommen. Leg er de mesclun in, met daarop de druiven, de plakjes geitenkaas en de walnootpitten.
  • Serveer er de saus apart bij, zodat elke gast die naar eigen smaak kan toevoegen.

Smakelijk!

Tomates grappe

Tomaten

Product van de week

Geurig, sappig en zeer lokaal!

Rond, stevig, glanzend en vlezig, de trostomaat is van constante kwaliteit. De geur van de stelen is een garantie voor versheid. Fris en vol van smaak, ideaal als toast of in een salade, maar ook heerlijk, geroosterd in de oven, met een beetje knoflook en wat verse kruiden. Kortom, ze doet wonderen in je zomerse gerechten!


Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek