recette Zomers slaatje met caesarsaus

Zomers slaatje met caesarsaus

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 6 personen
  • Voorbereiding 46 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen Zomer

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 250 g mesclun
  • 1 stronkje geitenkaas
  • 225 g witte druiven
  • 225 g blauwe druiven
  • 200 g walnootpitten
  • 60 g parmezaan
  • 100 ml olijfolie
  • 2 teentjes look
  • 2 eieren
  • 1 el citroensap
  • 1 el worcestershiresaus
  • peper en zout

Voorbereiding

  • Leg de eieren 1 minuut in kokend water.
  • Snij de parmezaan in schilfers. Pel de look en verwijder de kiem. Doe samen met de olijfolie in de mengkom van een blender. Breek er de eieren in en voeg het citroensap, de worcestershiresaus en de parmezaan toe. Mix. Kruid met peper en zout en mix nog enkele seconden. Plaats in de koelkast tot net voor het opdienen.
  • Was de druiven en de mesclun. Snij het stronkje geitenkaas in de lengterichting doormidden en vervolgens in plakjes.
  • Dresseren: gebruik grote kommen. Leg er de mesclun in, met daarop de druiven, de plakjes geitenkaas en de walnootpitten.
  • Serveer er de saus apart bij, zodat elke gast die naar eigen smaak kan toevoegen.

Smakelijk!

Capture

Halloumi

Product van de week

De kaas halloumi is een traditionele mediterrane kaas uit Cyprus.

Het is een kaas op basis van geiten- en schapenmelk. Halverwege tussen mozzarella en feta, hij is bestand tegen hitte en heeft de bijzonderheid dat hij niet smelt bij verhitting.

De kaas is bijzonder gezouten, maar het is mogelijk om hem te ontzilten vooraleer hem te bereiden door hem enkele uren in koud te laten weken en daarna hem uit te lekken.

Hij wordt gegrild, in plakjes of in blokjes gesneden, voor een milde en geurige smaak en past uitstekend bij elk recept: gegrild in een pan, of zal waterkerssoep, gestoomde groene groenten of een seizoenssalade verfijnen.


Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek