recette Zomers slaatje met caesarsaus

Zomers slaatje met caesarsaus

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 6 personen
  • Voorbereiding 46 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen Zomer

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 250 g mesclun
  • 1 stronkje geitenkaas
  • 225 g witte druiven
  • 225 g blauwe druiven
  • 200 g walnootpitten
  • 60 g parmezaan
  • 100 ml olijfolie
  • 2 teentjes look
  • 2 eieren
  • 14 810 ml citroensap
  • 14 810 ml worcestershiresaus
  • peper en zout

Voorbereiding

  • Leg de eieren 1 minuut in kokend water.
  • Snij de parmezaan in schilfers. Pel de look en verwijder de kiem. Doe samen met de olijfolie in de mengkom van een blender. Breek er de eieren in en voeg het citroensap, de worcestershiresaus en de parmezaan toe. Mix. Kruid met peper en zout en mix nog enkele seconden. Plaats in de koelkast tot net voor het opdienen.
  • Was de druiven en de mesclun. Snij het stronkje geitenkaas in de lengterichting doormidden en vervolgens in plakjes.
  • Dresseren: gebruik grote kommen. Leg er de mesclun in, met daarop de druiven, de plakjes geitenkaas en de walnootpitten.
  • Serveer er de saus apart bij, zodat elke gast die naar eigen smaak kan toevoegen.

Smakelijk!

Pomme de terre

Primeuraardappelen

Seizoensproducten

Vers geoogst en boordevol smaak!

“Primeurs” zijn de eerste aardappelen van het jaar. Ze worden geoogst vanaf april-mei, vóór ze helemaal rijp zijn. Daarna worden ze onmiddellijk op de markt gebracht, zodat ze uitzonderlijk vers zijn. Ze hebben een fijne schil met een lichte kleur, mals vruchtvlees en een subtiele smaak. Ze passen perfect bij lente- en zomergerechten, van april tot in volle zomer.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek