recette Zomers slaatje met caesarsaus

Zomers slaatje met caesarsaus

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 6 personen
  • Voorbereiding 46 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen Zomer

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 250 g mesclun
  • 1 stronkje geitenkaas
  • 225 g witte druiven
  • 225 g blauwe druiven
  • 200 g walnootpitten
  • 60 g parmezaan
  • 100 ml olijfolie
  • 2 teentjes look
  • 2 eieren
  • 1 el citroensap
  • 1 el worcestershiresaus
  • peper en zout

Voorbereiding

  • Leg de eieren 1 minuut in kokend water.
  • Snij de parmezaan in schilfers. Pel de look en verwijder de kiem. Doe samen met de olijfolie in de mengkom van een blender. Breek er de eieren in en voeg het citroensap, de worcestershiresaus en de parmezaan toe. Mix. Kruid met peper en zout en mix nog enkele seconden. Plaats in de koelkast tot net voor het opdienen.
  • Was de druiven en de mesclun. Snij het stronkje geitenkaas in de lengterichting doormidden en vervolgens in plakjes.
  • Dresseren: gebruik grote kommen. Leg er de mesclun in, met daarop de druiven, de plakjes geitenkaas en de walnootpitten.
  • Serveer er de saus apart bij, zodat elke gast die naar eigen smaak kan toevoegen.

Smakelijk!

Poire coference

Conferencepeer

Seizoensproducten

Een sappige peer!

De Conferencepeer is een herfstpeer en is de meest geproduceerde soort in Europa. Ze heeft een langwerpige vorm en een dikke, groengele schil. Het fijne, zachte vruchtvlees is roze aan de buitenkant en wit aan de binnenkant. De smaak is geparfumeerd en lichtzuur. Ze bevat weinig calorieën en veel vitamines, mineralen en vezels.
Deze soort eet je gewoon uit het vuistje maar je kunt er ook heel lekkere confituur, moes, taarten enz. mee maken. In hartige gerechten is ze heerlijk bij wit vlees.

Goed kiezen: De vrucht is zacht rond het steeltje wanneer ze rijp is. Het steeltje mag niet ontbreken en moet goed vastzitten.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek