
Ingrediënten
Voor 1 personen
- 1 handvol rucola
- 75 g gekookte quinoa of bulgur
- ½ lente-ui
- 8 kerstomaten
- ¼ paprika
- ¼ komkommer
- 1 el appelazijn
- 3 el olie
- 1 kl mosterd
- peper en zout
Voorbereiding
- Was en schil de groenten en snij ze in blokjes.
- Maak de vinaigrette: begin met de azijn en een snuifje zout, voeg daarna de olie toe en ten slotte de mosterd. Kruid met peper en klop met een garde.
- Doe eerst de vinaigrette in een bokaal en vul aan met de stukjes komkommer, de quinoa, de fijngesneden lente-ui, de tomaten en de paprika. Bedek met rucola en sluit de bokaal. Hij is helemaal klaar om mee te nemen!
- Schud de bokaal voor je het slaatje gaat degusteren.
- Uiteraard kan je werken met andere ingrediënten in functie van het seizoen. Er zijn tal van mogelijkheden, dus maak het vooral plezierig voor jezelf!
Smakelijk!