recette Salade folle om mee te nemen

Salade folle om mee te nemen

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 1 personen
  • Voorbereiding 15 min
  • Thema SALADES
  • Seizoen Zomer

Ingrediënten

Voor 1 personen

  • 1 handvol rucola
  • 75 g gekookte quinoa of bulgur
  • ½ lente-ui
  • 8 kerstomaten
  • ¼ paprika
  • ¼ komkommer
  • 1 el appelazijn
  • 3 el olie
  • 1 kl mosterd
  • peper en zout

Voorbereiding

  • Was en schil de groenten en snij ze in blokjes.
  • Maak de vinaigrette: begin met de azijn en een snuifje zout, voeg daarna de olie toe en ten slotte de mosterd. Kruid met peper en klop met een garde.
  • Doe eerst de vinaigrette in een bokaal en vul aan met de stukjes komkommer, de quinoa, de fijngesneden lente-ui, de tomaten en de paprika. Bedek met rucola en sluit de bokaal. Hij is helemaal klaar om mee te nemen!
  • Schud de bokaal voor je het slaatje gaat degusteren.
  • Uiteraard kan je werken met andere ingrediënten in functie van het seizoen. Er zijn tal van mogelijkheden, dus maak het vooral plezierig voor jezelf!

Smakelijk!

S38 1080x1080px produitdelasemaine

Witte champignon

Product van de week

De witte champignon, of Parijse champignon, wordt rauw bereid, gebakken, gevuld of gestoofd. In alle vormen is hij heerlijk en verfijnd. Favoriet voor vegetarische gerechten of vergezeld van een goed stuk vlees. Hij komt voor in alledaagse gerechten of feestelijke gerechten.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek