recette Salade folle om mee te nemen

Salade folle om mee te nemen

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 1 personen
  • Voorbereiding 15 min
  • Thema SALADES
  • Seizoen Zomer

Ingrediënten

Voor 1 personen

  • 1 handvol rucola
  • 75 g gekookte quinoa of bulgur
  • ½ lente-ui
  • 8 kerstomaten
  • ¼ paprika
  • ¼ komkommer
  • 1 el appelazijn
  • 3 el olie
  • 1 kl mosterd
  • peper en zout

Voorbereiding

  • Was en schil de groenten en snij ze in blokjes.
  • Maak de vinaigrette: begin met de azijn en een snuifje zout, voeg daarna de olie toe en ten slotte de mosterd. Kruid met peper en klop met een garde.
  • Doe eerst de vinaigrette in een bokaal en vul aan met de stukjes komkommer, de quinoa, de fijngesneden lente-ui, de tomaten en de paprika. Bedek met rucola en sluit de bokaal. Hij is helemaal klaar om mee te nemen!
  • Schud de bokaal voor je het slaatje gaat degusteren.
  • Uiteraard kan je werken met andere ingrediënten in functie van het seizoen. Er zijn tal van mogelijkheden, dus maak het vooral plezierig voor jezelf!

Smakelijk!

Capture

Halloumi

Product van de week

De kaas halloumi is een traditionele mediterrane kaas uit Cyprus.

Het is een kaas op basis van geiten- en schapenmelk. Halverwege tussen mozzarella en feta, hij is bestand tegen hitte en heeft de bijzonderheid dat hij niet smelt bij verhitting.

De kaas is bijzonder gezouten, maar het is mogelijk om hem te ontzilten vooraleer hem te bereiden door hem enkele uren in koud te laten weken en daarna hem uit te lekken.

Hij wordt gegrild, in plakjes of in blokjes gesneden, voor een milde en geurige smaak en past uitstekend bij elk recept: gegrild in een pan, of zal waterkerssoep, gestoomde groene groenten of een seizoenssalade verfijnen.


Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek