
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 120 g gerookte ham
- 4 nectarines
- 3 zakjes kleine mozzarellabolletjes
- 1 bos rucola
- 1 el poedersuiker
- 2 el extra zuivere olijfolie
- 1 el koolzaadolie
- 1 el balsamicoazijn
- peper en zout
Voorbereiding
- Steek de barbecue aan.
- Was de rucola en zwier droog. Laat de mozzarellabolletjes uitlekken. Snij de ham in reepjes. Maak een vinaigrette met de twee soorten olie en de azijn. Kruid met peper en zout en zet weg.
- Was de nectarines, snij in brede plakken en bestrooi met poedersuiker. Kruid met peper en leg op de hete grill tot er strepen verschijnen. Draai om en bak de andere zijde.
- Breng de sla op smaak met vinaigrette. Leg de rucola, de mozzarella en de ham op een diep bord. Voeg de gebakken partjes nectarine toe en dien meteen op.
- Tip: geen tijd voor een barbecue? Je kan de nectarines ook bakken op een grillpan.
Smakelijk!