recette Salade van gebakken nectarines, gerookte ham en mozzarella

Salade van gebakken nectarines, gerookte ham en mozzarella

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 20 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen Zomer

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 120 g gerookte ham
  • 4 nectarines
  • 3 zakjes kleine mozzarellabolletjes
  • 1 bos rucola
  • 1 el poedersuiker
  • 2 el extra zuivere olijfolie
  • 1 el koolzaadolie
  • 1 el balsamicoazijn
  • peper en zout

Voorbereiding

  • Steek de barbecue aan.
  • Was de rucola en zwier droog. Laat de mozzarellabolletjes uitlekken. Snij de ham in reepjes. Maak een vinaigrette met de twee soorten olie en de azijn. Kruid met peper en zout en zet weg.
  • Was de nectarines, snij in brede plakken en bestrooi met poedersuiker. Kruid met peper en leg op de hete grill tot er strepen verschijnen. Draai om en bak de andere zijde.
  • Breng de sla op smaak met vinaigrette. Leg de rucola, de mozzarella en de ham op een diep bord. Voeg de gebakken partjes nectarine toe en dien meteen op.
  • Tip: geen tijd voor een barbecue? Je kan de nectarines ook bakken op een grillpan.

Smakelijk!

Capture

Halloumi

Product van de week

De kaas halloumi is een traditionele mediterrane kaas uit Cyprus.

Het is een kaas op basis van geiten- en schapenmelk. Halverwege tussen mozzarella en feta, hij is bestand tegen hitte en heeft de bijzonderheid dat hij niet smelt bij verhitting.

De kaas is bijzonder gezouten, maar het is mogelijk om hem te ontzilten vooraleer hem te bereiden door hem enkele uren in koud te laten weken en daarna hem uit te lekken.

Hij wordt gegrild, in plakjes of in blokjes gesneden, voor een milde en geurige smaak en past uitstekend bij elk recept: gegrild in een pan, of zal waterkerssoep, gestoomde groene groenten of een seizoenssalade verfijnen.


Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek