recette Salade van gebakken nectarines, gerookte ham en mozzarella

Salade van gebakken nectarines, gerookte ham en mozzarella

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 20 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen Zomer

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 120 g gerookte ham
  • 4 nectarines
  • 3 zakjes mini-mozzarella-bolletjes
  • 1 bos rucola
  • 14 810 ml poedersuiker
  • 29 610 ml extra zuivere olijfolie
  • 14 810 ml koolzaadolie
  • 14 810 ml balsamicoazijn
  • peper en zout

Voorbereiding

  • Steek de barbecue aan.
  • Was de rucola en zwier droog. Laat de mozzarellabolletjes uitlekken. Snij de ham in reepjes. Maak een vinaigrette met de twee soorten olie en de azijn. Kruid met peper en zout en zet weg.
  • Was de nectarines, snij in brede plakken en bestrooi met poedersuiker. Kruid met peper en leg op de hete grill tot er strepen verschijnen. Draai om en bak de andere zijde.
  • Breng de sla op smaak met vinaigrette. Leg de rucola, de mozzarella en de ham op een diep bord. Voeg de gebakken partjes nectarine toe en dien meteen op.
  • Tip: geen tijd voor een barbecue? Je kan de nectarines ook bakken op een grillpan.

Smakelijk!

Pomme de terre

Primeuraardappelen

Seizoensproducten

Vers geoogst en boordevol smaak!

“Primeurs” zijn de eerste aardappelen van het jaar. Ze worden geoogst vanaf april-mei, vóór ze helemaal rijp zijn. Daarna worden ze onmiddellijk op de markt gebracht, zodat ze uitzonderlijk vers zijn. Ze hebben een fijne schil met een lichte kleur, mals vruchtvlees en een subtiele smaak. Ze passen perfect bij lente- en zomergerechten, van april tot in volle zomer.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek