recette Salade van gebakken nectarines, gerookte ham en mozzarella

Salade van gebakken nectarines, gerookte ham en mozzarella

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 20 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen Zomer

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 120 g gerookte ham
  • 4 nectarines
  • 3 zakjes kleine mozzarellabolletjes
  • 1 bos rucola
  • 1 el poedersuiker
  • 2 el extra zuivere olijfolie
  • 1 el koolzaadolie
  • 1 el balsamicoazijn
  • peper en zout

Voorbereiding

  • Steek de barbecue aan.
  • Was de rucola en zwier droog. Laat de mozzarellabolletjes uitlekken. Snij de ham in reepjes. Maak een vinaigrette met de twee soorten olie en de azijn. Kruid met peper en zout en zet weg.
  • Was de nectarines, snij in brede plakken en bestrooi met poedersuiker. Kruid met peper en leg op de hete grill tot er strepen verschijnen. Draai om en bak de andere zijde.
  • Breng de sla op smaak met vinaigrette. Leg de rucola, de mozzarella en de ham op een diep bord. Voeg de gebakken partjes nectarine toe en dien meteen op.
  • Tip: geen tijd voor een barbecue? Je kan de nectarines ook bakken op een grillpan.

Smakelijk!

Filet de poulet

Kipfilet

Product van de week

Kipfilet is mager, mals en smaakvol vlees.
Kipfilet − ook kippenwit genoemd − komt uit de borst van de kip. Samen met de bouten is het een van de favoriete stukken van kinderen. Dit caloriearme vlees is perfect geschikt voor een gezonde en evenwichtige voeding. Om de kipfilet te bereiden, neem je hem best een tijdje vooraf uit de koelkast. Je kan hem vullen, bakken, grillen of braden. Altijd lekker sappig!