recette Salade van gebakken nectarines, gerookte ham en mozzarella

Salade van gebakken nectarines, gerookte ham en mozzarella

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 20 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen Zomer

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 120 g gerookte ham
  • 4 nectarines
  • 3 zakjes kleine mozzarellabolletjes
  • 1 bos rucola
  • 1 el poedersuiker
  • 2 el extra zuivere olijfolie
  • 1 el koolzaadolie
  • 1 el balsamicoazijn
  • peper en zout

Voorbereiding

  • Steek de barbecue aan.
  • Was de rucola en zwier droog. Laat de mozzarellabolletjes uitlekken. Snij de ham in reepjes. Maak een vinaigrette met de twee soorten olie en de azijn. Kruid met peper en zout en zet weg.
  • Was de nectarines, snij in brede plakken en bestrooi met poedersuiker. Kruid met peper en leg op de hete grill tot er strepen verschijnen. Draai om en bak de andere zijde.
  • Breng de sla op smaak met vinaigrette. Leg de rucola, de mozzarella en de ham op een diep bord. Voeg de gebakken partjes nectarine toe en dien meteen op.
  • Tip: geen tijd voor een barbecue? Je kan de nectarines ook bakken op een grillpan.

Smakelijk!

Poire coference

Conferencepeer

Seizoensproducten

Een sappige peer!

De Conferencepeer is een herfstpeer en is de meest geproduceerde soort in Europa. Ze heeft een langwerpige vorm en een dikke, groengele schil. Het fijne, zachte vruchtvlees is roze aan de buitenkant en wit aan de binnenkant. De smaak is geparfumeerd en lichtzuur. Ze bevat weinig calorieën en veel vitamines, mineralen en vezels.
Deze soort eet je gewoon uit het vuistje maar je kunt er ook heel lekkere confituur, moes, taarten enz. mee maken. In hartige gerechten is ze heerlijk bij wit vlees.

Goed kiezen: De vrucht is zacht rond het steeltje wanneer ze rijp is. Het steeltje mag niet ontbreken en moet goed vastzitten.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek