recette Salade van gemarineerde kip met druiven en yoghurtsaus

Salade van gemarineerde kip met druiven en yoghurtsaus

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 210 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen Zomer

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 400 g kippenwit
  • 1 mooie groene sla
  • 36 Red Globe druiven
  • 40 g geplette walnootpitten
  • 1 takje selder
  • olijfolie
  • 1 el curry
  • 1 kl ras el hanout
  • 1 kl paprika
  • 1 el honing
  • 1 el citroensap
  • 125 ml natuuryoghurt
  • 3 el mayonaise
  • 2 kl sesamzaad
  • peper van de molen en zout

Voorbereiding

  • Snij het kippenwit in stukken en leg in een diepe schaal. Meng in een kom 4 el olijfolie met de curry, de ras el hanout en de paprika. Kruid met een beetje zout. Giet de bereiding over de kip en laat 3 uur marineren in de koelkast.
  • Was en droog de sla een halfuur voor het opdienen. Snij de bladeren in fijne reepjes. Snij de druiven in 2 en verwijder indien nodig de pitjes. Was de selderij en snij fijn. Rooster de geplette noten kort in een antikleefpan zonder vetstof.
  • Verdun in een slakom de honing in het citroensap. Voeg al kloppend de yoghurt, de mayonaise en het sesamzaad toe. Kruid met peper en zout.
  • Bak de stukken kip ± 10 minuten langs beide zijden aan in een sauteerpan.
  • Verdeel de groene sla en vervolgens de druiven, de selder en de noten over 4 borden. Leg er de stukken kip op. Doe er de yoghurtsaus over en dien meteen op.

Smakelijk!

Potiron potimarron

Pompoen en potimarron (Red kuri)

Seizoensproducten

Een verschil in grootte!

De pompoen of reuzenpompoen (de grote) en de potimarron of red kuri (de kleine) zijn afkomstig uit Zuid-Amerika. Tegenwoordig worden ze gekweekt in alle landen met een warm of gematigd klimaat. Ze zijn caloriearm en een uitstekende bron van bèta-caroteen met antioxiderende werking. Daarnaast bevatten ze veel vitaminen A, C en K, vezels en mineralen (ijzer, mangaan, koper).
We vinden hun lekkere hazelnootsmaak vooral terug in hartige gerechten (soep, puree, gratin, hartige taart), maar ze zijn ook geschikt voor desserts (taart, cake, wafels, beignets, confituur).
Tip: Gooi de pitjes niet weg. Spoel ze af, blancheer 5 minuten in kokend water en laat uitlekken. Rooster nadien met zout en specerijen in een pan zonder vetstof. Zo krijg je heerlijk verrassende aperitiefnootjes. Ook lekker in een slaatje!

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek