
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 400 g kippenwit
- 1 mooie groene sla
- 36 Red Globe druiven
- 40 g geplette walnootpitten
- 1 takje selder
- olijfolie
- 1 el curry
- 1 kl ras el hanout
- 1 kl paprika
- 1 el honing
- 1 el citroensap
- 125 ml natuuryoghurt
- 3 el mayonaise
- 2 kl sesamzaad
- peper van de molen en zout
Voorbereiding
- Snij het kippenwit in stukken en leg in een diepe schaal. Meng in een kom 4 el olijfolie met de curry, de ras el hanout en de paprika. Kruid met een beetje zout. Giet de bereiding over de kip en laat 3 uur marineren in de koelkast.
- Was en droog de sla een halfuur voor het opdienen. Snij de bladeren in fijne reepjes. Snij de druiven in 2 en verwijder indien nodig de pitjes. Was de selderij en snij fijn. Rooster de geplette noten kort in een antikleefpan zonder vetstof.
- Verdun in een slakom de honing in het citroensap. Voeg al kloppend de yoghurt, de mayonaise en het sesamzaad toe. Kruid met peper en zout.
- Bak de stukken kip ± 10 minuten langs beide zijden aan in een sauteerpan.
- Verdeel de groene sla en vervolgens de druiven, de selder en de noten over 4 borden. Leg er de stukken kip op. Doe er de yoghurtsaus over en dien meteen op.
Smakelijk!