
Ingrediënten
Voor 6 personen
- ¼ grote rijpe watermeloen
- 300 g feta
- 1 handvol muntblaadjes
- 10 zwarte olijven
- 1 el olijfolie
- 1 el dadelsiroop
- 1 el za’atar*
Voorbereiding
- Hak de munt fijn. Snij het vruchtvlees van de watermeloen in grove stukken. Dresseer de stukken watermeloen op een schotel. Verkruimel de feta. Ontpit de olijven en hak ze in kleine stukjes. Verdeel de feta en de olijven over de watermeloen.
- Meng in een kommetje de olijfolie, de fijngehakte munt en de dadelsiroop. Bevochtig er de watermeloen mee. Bestrooi met za’atar en dien koel op.
- *Za’atar is een traditionele mengeling van specerijen en kruiden uit het Midden-Oosten. Deze heerlijk zachte en geparfumeerde mix bestaat uit tijm, sesamzaad en sumak.
Smakelijk!