recette Salade van watermeloen door Simona

Salade van watermeloen door Simona

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 6 personen
  • Voorbereiding 10 min
  • Thema SALADES
  • Seizoen Zomer

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • ¼ grote rijpe watermeloen
  • 300 g feta
  • 1 handvol muntblaadjes
  • 10 zwarte olijven
  • 1 el olijfolie
  • 1 el dadelsiroop
  • 1 el za’atar*

Voorbereiding

  • Hak de munt fijn. Snij het vruchtvlees van de watermeloen in grove stukken. Dresseer de stukken watermeloen op een schotel. Verkruimel de feta. Ontpit de olijven en hak ze in kleine stukjes. Verdeel de feta en de olijven over de watermeloen.
  • Meng in een kommetje de olijfolie, de fijngehakte munt en de dadelsiroop. Bevochtig er de watermeloen mee. Bestrooi met za’atar en dien koel op.
  • *Za’atar is een traditionele mengeling van specerijen en kruiden uit het Midden-Oosten. Deze heerlijk zachte en geparfumeerde mix bestaat uit tijm, sesamzaad en sumak.

Smakelijk!

Potiron potimarron

Pompoen en potimarron (Red kuri)

Seizoensproducten

Een verschil in grootte!

De pompoen of reuzenpompoen (de grote) en de potimarron of red kuri (de kleine) zijn afkomstig uit Zuid-Amerika. Tegenwoordig worden ze gekweekt in alle landen met een warm of gematigd klimaat. Ze zijn caloriearm en een uitstekende bron van bèta-caroteen met antioxiderende werking. Daarnaast bevatten ze veel vitaminen A, C en K, vezels en mineralen (ijzer, mangaan, koper).
We vinden hun lekkere hazelnootsmaak vooral terug in hartige gerechten (soep, puree, gratin, hartige taart), maar ze zijn ook geschikt voor desserts (taart, cake, wafels, beignets, confituur).
Tip: Gooi de pitjes niet weg. Spoel ze af, blancheer 5 minuten in kokend water en laat uitlekken. Rooster nadien met zout en specerijen in een pan zonder vetstof. Zo krijg je heerlijk verrassende aperitiefnootjes. Ook lekker in een slaatje!

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek