recette Salade van watermeloen door Simona

Salade van watermeloen door Simona

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 6 personen
  • Voorbereiding 10 min
  • Thema SALADES
  • Seizoen Zomer

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • ¼ grote rijpe watermeloen
  • 300 g feta
  • 1 handvol muntblaadjes
  • 10 zwarte olijven
  • 1 el olijfolie
  • 1 el dadelsiroop
  • 1 el za’atar*

Voorbereiding

  • Hak de munt fijn. Snij het vruchtvlees van de watermeloen in grove stukken. Dresseer de stukken watermeloen op een schotel. Verkruimel de feta. Ontpit de olijven en hak ze in kleine stukjes. Verdeel de feta en de olijven over de watermeloen.
  • Meng in een kommetje de olijfolie, de fijngehakte munt en de dadelsiroop. Bevochtig er de watermeloen mee. Bestrooi met za’atar en dien koel op.
  • *Za’atar is een traditionele mengeling van specerijen en kruiden uit het Midden-Oosten. Deze heerlijk zachte en geparfumeerde mix bestaat uit tijm, sesamzaad en sumak.

Smakelijk!

Capture

Halloumi

Product van de week

De kaas halloumi is een traditionele mediterrane kaas uit Cyprus.

Het is een kaas op basis van geiten- en schapenmelk. Halverwege tussen mozzarella en feta, hij is bestand tegen hitte en heeft de bijzonderheid dat hij niet smelt bij verhitting.

De kaas is bijzonder gezouten, maar het is mogelijk om hem te ontzilten vooraleer hem te bereiden door hem enkele uren in koud te laten weken en daarna hem uit te lekken.

Hij wordt gegrild, in plakjes of in blokjes gesneden, voor een milde en geurige smaak en past uitstekend bij elk recept: gegrild in een pan, of zal waterkerssoep, gestoomde groene groenten of een seizoenssalade verfijnen.


Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek