recette Schelvisfilet gestoomd met citroengras, basilicum en risotto met kruiden

Schelvisfilet gestoomd met citroengras, basilicum en risotto met kruiden

  • Moeilijkheid Eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 30 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 600 g schelvisfilets
  • 1.5 staafje citroengras
  • 4 snuifjes espelettepeper
  • fleur de sel
  • 0.5 bos basilicum
  • 20 g pijnboompitten
  • 50 g geraspte parmigiano reggiano
  • 1 teentje look
  • 200 g risottorijst
  • 0.5 ui
  • 65 ml droge witte wijn
  • 100 ml olijfolie
  • 25 g zachte boter
  • 1 tbsp fijngehakte bieslook
  • 1 tbsp fijngehakte platte peterselie
  • 1 tbsp fijngehakte dille
  • zout

Voorbereiding

  • De basilicum: plet met een stamper de fijngehakte basilicumblaadjes met de pijnboompitten, het teentje look en de parmezaan. Voeg een beetje olijfolie toe en plet tot een gladde pasta. Zet weg. Verwijder de graten uit de schelvisfilets. Maak met een mes een inkeping van 5 cm in het midden en doe er de basilicum in. Kruid met espelettepeper. Zet weg.
  • De risotto: snipper de halve ui. Doe een scheutje olijfolie in een stoofpan en fruit de ui op een hoog vuur met een snuifje zout. Voeg de rijst toe en laat zweten tot hij doorzichtig wordt. Voeg de witte wijn toe en vervolgens kleine hoeveelheden water. Voorzie 2,5 keer het volume water ten opzichte van het volume rijst. Voeg het water geleidelijk toe (zodra het water dat je hebt toegevoegd geabsorbeerd is, kan je er opnieuw toevoegen). Laat al roerend op een matig vuur koken tot het water is geabsorbeerd. Reken op ongeveer 15 min. De risotto moet een romige consistentie behouden.
  • Breng ondertussen een bodempje water aan de kook in een wokpan met de in 3 gesneden staafjes citroengras. Leg op het kokende water een rooster in de wokpan en leg er de visfilets op. Dek af en zet het vuur uit. Laat de filets 6 tot 7 minuten koken in de stoom.
  • Voeg aan de risotto de boter, de kruiden en de parmezaan toe. Meng enkele minuten op een zacht vuur.
  • Serveer de risotto met daarop de vis genappeerd met basilicum. Kruid met fleur de sel en decoreer met enkele verse kruiden. Smakelijk!

Smakelijk!

Raisin chasselas

Druiven Chasselas de Moissac

Seizoensproducten

De handgeplukte tafeldruif

De trossen worden één voor één geplukt, zodat ze de kans krijgen om de goudgele kleur te ontwikkelen die typisch is voor de Chasselas de Moissac BOB. De vroege vruchtvorming zorgt voor kleine ronde druiven met een lichtgroene tot goudgele kleur. Aan de zonnekant zitten rossige vlekken die wijzen op een mooie rijpheid.
De druiven hebben sappig, mals vruchtvlees en een fijne schil, en zijn rijk aan oligo-elementen, vitaminen en antioxidanten.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek