recette Schelvisfilet gestoomd met citroengras, basilicum en risotto met kruiden

Schelvisfilet gestoomd met citroengras, basilicum en risotto met kruiden

  • Moeilijkheid Eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 30 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 600 g schelvisfilets
  • 1 ½ staafje citroengras
  • 4 snuifjes espelettepeper
  • fleur de sel
  • ½ bos basilicum
  • 20 g pijnboompitten
  • 50 g geraspte parmigiano reggiano
  • 1 teentje look
  • 200 g risottorijst
  • ½ ui
  • 65 ml droge witte wijn
  • 100 ml olijfolie
  • 25 g zachte boter
  • 1 el fijngehakte bieslook
  • 1 el fijngehakte platte peterselie
  • 1 el fijngehakte dille
  • zout

Voorbereiding

  • De basilicum: plet met een stamper de fijngehakte basilicumblaadjes met de pijnboompitten, het teentje look en de parmezaan. Voeg een beetje olijfolie toe en plet tot een gladde pasta. Zet weg. Verwijder de graten uit de schelvisfilets. Maak met een mes een inkeping van 5 cm in het midden en doe er de basilicum in. Kruid met espelettepeper. Zet weg.
  • De risotto: snipper de halve ui. Doe een scheutje olijfolie in een stoofpan en fruit de ui op een hoog vuur met een snuifje zout. Voeg de rijst toe en laat zweten tot hij doorzichtig wordt. Voeg de witte wijn toe en vervolgens kleine hoeveelheden water. Voorzie 2,5 keer het volume water ten opzichte van het volume rijst. Voeg het water geleidelijk toe (zodra het water dat je hebt toegevoegd geabsorbeerd is, kan je er opnieuw toevoegen). Laat al roerend op een matig vuur koken tot het water is geabsorbeerd. Reken op ongeveer 15 min. De risotto moet een romige consistentie behouden.
  • Breng ondertussen een bodempje water aan de kook in een wokpan met de in 3 gesneden staafjes citroengras. Leg op het kokende water een rooster in de wokpan en leg er de visfilets op. Dek af en zet het vuur uit. Laat de filets 6 tot 7 minuten koken in de stoom.
  • Voeg aan de risotto de boter, de kruiden en de parmezaan toe. Meng enkele minuten op een zacht vuur.
  • Serveer de risotto met daarop de vis genappeerd met basilicum. Kruid met fleur de sel en decoreer met enkele verse kruiden. Smakelijk!

Smakelijk!

Capture

Halloumi

Product van de week

De kaas halloumi is een traditionele mediterrane kaas uit Cyprus.

Het is een kaas op basis van geiten- en schapenmelk. Halverwege tussen mozzarella en feta, hij is bestand tegen hitte en heeft de bijzonderheid dat hij niet smelt bij verhitting.

De kaas is bijzonder gezouten, maar het is mogelijk om hem te ontzilten vooraleer hem te bereiden door hem enkele uren in koud te laten weken en daarna hem uit te lekken.

Hij wordt gegrild, in plakjes of in blokjes gesneden, voor een milde en geurige smaak en past uitstekend bij elk recept: gegrild in een pan, of zal waterkerssoep, gestoomde groene groenten of een seizoenssalade verfijnen.


Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek