recette Sint-Jakobsnoten met citrusvruchtenboter op pastinaakpuree

Sint-Jakobsnoten met citrusvruchtenboter op pastinaakpuree

  • Moeilijkheid Eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 55 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen Herfst

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 16 sint-jakobsnoten
  • 80 g geklaarde boter
  • 2 bio sinaasappelen
  • 2 g peper van Phu Quoc*
  • zout
  • Citrusvruchtenboter
  • 2 bio sinaasappelen
  • 1 bio limoen
  • 1 bio citroen
  • 150 g koude boter
  • Pastinaakpuree
  • 275 g pastinaak
  • 275 g bloemige aardappelen Bintje
  • 60 g boter
  • 200 ml volle melk
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Voorbereiding

  • Snij de sinaasappelen ‘à vif’ (tot op het vruchtvlees) en zet weg.
  • Was en schil de pastinaak en de aardappelen. Snij in kleine blokjes en spoel af onder de kraan.
  • Doe de groenten in een kookpot en zet ze onder water. Kruid met zout, breng aan de kook en laat nog ongeveer 15 minuten koken op een zacht vuur.
  • Maak ondertussen de citrusvruchtenboter. Schil en pers de sinaasappelen, de limoen en de citroen. Laat het sap met de zestes inkoken in een kookpot. Filter, voeg beetje bij beetje stukjes boter toe en klop met een garde. Zet weg en hou warm.
  • Giet de pastinaak en de aardappelen af. Plet samen met de melk met een pureestamper tot je de gewenste consistentie bekomt. Kruid naar eigen smaak met peper en nootmuskaat. Voeg ten slotte een klontje boter toe, meng, zet weg en hou warm.
  • Bak de sint-jakobsnoten enkele minuten aan beide zijden in een beetje boter. Kruid met peper en zout.
  • Doe de pastinaakpuree op voorverwarmde borden en schik er de sint-jakobsnoten op. Nappeer met citrusvruchtenboter en verdeel er het vruchtvlees van de sinaasappelen over. Breng op smaak met de geplette peper van Phu Quoc. Dien meteen op.
  • *of eventueel zwarte peper

Smakelijk!

Capture

Halloumi

Product van de week

De kaas halloumi is een traditionele mediterrane kaas uit Cyprus.

Het is een kaas op basis van geiten- en schapenmelk. Halverwege tussen mozzarella en feta, hij is bestand tegen hitte en heeft de bijzonderheid dat hij niet smelt bij verhitting.

De kaas is bijzonder gezouten, maar het is mogelijk om hem te ontzilten vooraleer hem te bereiden door hem enkele uren in koud te laten weken en daarna hem uit te lekken.

Hij wordt gegrild, in plakjes of in blokjes gesneden, voor een milde en geurige smaak en past uitstekend bij elk recept: gegrild in een pan, of zal waterkerssoep, gestoomde groene groenten of een seizoenssalade verfijnen.


Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek