recette Sint-jakobsnoten met curry en limoen

Sint-jakobsnoten met curry en limoen

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 30 min
  • Thema VOORGERECHTEN
  • Seizoen Herfst

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 12 sint-jakobsnoten
  • 1 onbehandelde limoen
  • 2 el dcurry
  • 4 el vloeibare room
  • 1 klontje boter
  • zalmeieren
  • peper en zout

Voorbereiding

  • Druk beide zijden van de sint-jakobsnoten in het currypoeder (maar bewaar er 1 kl van).
  • Rasp de zeste van de limoen en pers hem.
  • Verwarm de room met de rest van de curry, de helft van de zeste en een eetlepel limoensap. Klop de saus stevig op.
  • Bak op het laatste moment de sint-jakobsnoten een minuut aan elke zijde in een klontje boter.
  • Serveer met de limoenemulsie en decoreer met zeste en zalmeieren

Smakelijk!

Chicons

Witloof

Seizoensproducten

Deze groente groeit in het donker, aan een wortel. Er bestaat ook een rode variëteit.

Witloof is caloriearm, diuretisch, bloedzuiverend en rijk aan insuline, vitamine A, K, B9, B5 en C en aan koper en mangaan. U kan het rauw of gekookt (gestoomd of gesmoord) eten.Bewaar witloof in het donker, anders verliest het zijn voedingseigenschappen.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek