recette Sint-jakobsnoten met curry en limoen

Sint-jakobsnoten met curry en limoen

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 30 min
  • Thema VOORGERECHTEN
  • Seizoen Herfst

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 12 Sint-jakobsnoten
  • 1 onbehandelde limoen
  • 2 eetlepels de curry
  • 4 eetlepels vloeibare room
  • 1 klontje boter
  • zalmeieren
  • peper en zout

Voorbereiding

  • Druk beide zijden van de sint-jakobsnoten in het currypoeder (maar bewaar er 1 kl van).
  • Rasp de zeste van de limoen en pers hem.
  • Verwarm de room met de rest van de curry, de helft van de zeste en een eetlepel limoensap. Klop de saus stevig op.
  • Bak op het laatste moment de sint-jakobsnoten een minuut aan elke zijde in een klontje boter.
  • Serveer met de limoenemulsie en decoreer met beste en zalmeieren

Smakelijk!

Oranges

Sinaasappelsap

Seizoensproducten

Sinaasappels zijn rijk aan vitamine C (53 mg/100 g). Eén sinaasappel dekt bijna de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.

Het winterfruit bij uitstek dus, want nu zijn sinaasappels op hun best en vitamine C is ideaal om de kou en de vermoeidheid te bestrijden. Nog een belangrijke troef is het beperkte aantal calorieën (45 kcal/ 100 g). De juiste gewoonte voor elke ochtend: een vers geperste sinaasappel (lekkerder dan sap uit brik en caloriearmer want zonder toegevoegde suiker), meteen op te drinken om te genieten van alle vitamines.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek