recette Sint-jakobsnoten met curry en limoen

Sint-jakobsnoten met curry en limoen

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 30 min
  • Thema VOORGERECHTEN
  • Seizoen Herfst

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 12 sint-jakobsnoten
  • 1 onbehandelde limoen
  • 2 eetlepels dcurry
  • 4 eetlepels vloeibare room
  • 1 klontje boter
  • zalmeieren
  • peper en zout

Voorbereiding

  • Druk beide zijden van de sint-jakobsnoten in het currypoeder (maar bewaar er 1 kl van).
  • Rasp de zeste van de limoen en pers hem.
  • Verwarm de room met de rest van de curry, de helft van de zeste en een eetlepel limoensap. Klop de saus stevig op.
  • Bak op het laatste moment de sint-jakobsnoten een minuut aan elke zijde in een klontje boter.
  • Serveer met de limoenemulsie en decoreer met zeste en zalmeieren

Smakelijk!

Tomates anciennes

Oude tomaten

Seizoensproducten

Fantasie op je bord!

Oude tomaten hebben originele vormen en kleuren – plat, hartvormig, spits, peervormig, zwart, roze, oranje, geel, groen gestreept, … Ze zijn vlezig en robuust en zitten boordevol vitaminen en antioxidanten. Je kan ze gebruiken in coulis, conserven, taart of rauw in een slaatje. Een topper voor een zomerse maaltijd!

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek