recette Sint-jakobsnoten met curry en limoen

Sint-jakobsnoten met curry en limoen

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 30 min
  • Thema VOORGERECHTEN
  • Seizoen Herfst

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 12 Sint-jakobsnoten
  • 1 onbehandelde limoen
  • 2 eetlepels de curry
  • 4 eetlepels vloeibare room
  • 1 klontje boter
  • zalmeieren
  • peper en zout

Voorbereiding

  • Druk beide zijden van de sint-jakobsnoten in het currypoeder (maar bewaar er 1 kl van).
  • Rasp de zeste van de limoen en pers hem.
  • Verwarm de room met de rest van de curry, de helft van de zeste en een eetlepel limoensap. Klop de saus stevig op.
  • Bak op het laatste moment de sint-jakobsnoten een minuut aan elke zijde in een klontje boter.
  • Serveer met de limoenemulsie en decoreer met beste en zalmeieren

Smakelijk!

Adobe Stock 100964177 min

Clementine

Seizoensproducten

Het perfecte fruit om overal mee te nemen!

Smaakeigenschappen: ideaal om in de winter vitaminen te tanken en voor een zoete toets te zorgen op het einde van het menu of in een lichte maaltijd. Clementines zijn rijk aan antioxidanten en hebben sappig, geparfumeerd vruchtvlees met zure en zoete smaken. Een clementine heeft geen pitten, in tegenstelling tot zijn neefje de mandarijn.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek