
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 400 g kippenwit
- 2 avocado’s
- 4 handvollen rucola
- 6 sneden oudbakken brood
- Marinade
- 4 el olijfolie
- 2 teentjes look, fijngehakt
- 1 el peterselie, fijngehakt
- 2 el citroensap
- peper en zout
- Vinaigrette
- 2 el sesamzaad
- 2 kl mosterd op oude wijze
- 1 kl mosterd
- 2 teentjes look, fijngehakt
- 2 el witte balsamicoazijn
- 6 el olijfolie
- peper en zout
Voorbereiding
- Meng in een schaal alle ingrediënten van de marinade. Laat de kip 20 minuten marineren en bak ze gaar op een zacht vuur. Laat afkoelen op een bord.
- Snij de avocado in plakjes.
- Snij het oudbakken brood in blokjes en bak goudbruin in 1 el olijfolie. Voeg de peterselie toe.
- Meng in een kom de twee soorten mosterd, peper en zout, de look en de azijn. Voeg nadien de olie toe en klop tot een dikke, smeuïge saus.
- Leg voor het dresseren de rucola op de borden, voeg de in plakjes gesneden kip, de stukken avocado en de croutons toe en bevochtig met vinaigrette.
Smakelijk!