recette Slaatje van avocado en kip

Slaatje van avocado en kip

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 55 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen Zomer

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 400 g kippenwit
  • 2 avocado’s
  • 4 handvollen rucola
  • 6 sneden oudbakken brood
  • Marinade
  • 4 el olijfolie
  • 2 teentjes look, fijngehakt
  • 1 el peterselie, fijngehakt
  • 2 el citroensap
  • peper en zout
  • Vinaigrette
  • 2 el sesamzaad
  • 2 kl mosterd op oude wijze
  • 1 kl mosterd
  • 2 teentjes look, fijngehakt
  • 2 el witte balsamicoazijn
  • 6 el olijfolie
  • peper en zout

Voorbereiding

  • Meng in een schaal alle ingrediënten van de marinade. Laat de kip 20 minuten marineren en bak ze gaar op een zacht vuur. Laat afkoelen op een bord.
  • Snij de avocado in plakjes.
  • Snij het oudbakken brood in blokjes en bak goudbruin in 1 el olijfolie. Voeg de peterselie toe.
  • Meng in een kom de twee soorten mosterd, peper en zout, de look en de azijn. Voeg nadien de olie toe en klop tot een dikke, smeuïge saus.
  • Leg voor het dresseren de rucola op de borden, voeg de in plakjes gesneden kip, de stukken avocado en de croutons toe en bevochtig met vinaigrette.

Smakelijk!

Potiron potimarron

Pompoen en potimarron (Red kuri)

Seizoensproducten

Een verschil in grootte!

De pompoen of reuzenpompoen (de grote) en de potimarron of red kuri (de kleine) zijn afkomstig uit Zuid-Amerika. Tegenwoordig worden ze gekweekt in alle landen met een warm of gematigd klimaat. Ze zijn caloriearm en een uitstekende bron van bèta-caroteen met antioxiderende werking. Daarnaast bevatten ze veel vitaminen A, C en K, vezels en mineralen (ijzer, mangaan, koper).
We vinden hun lekkere hazelnootsmaak vooral terug in hartige gerechten (soep, puree, gratin, hartige taart), maar ze zijn ook geschikt voor desserts (taart, cake, wafels, beignets, confituur).
Tip: Gooi de pitjes niet weg. Spoel ze af, blancheer 5 minuten in kokend water en laat uitlekken. Rooster nadien met zout en specerijen in een pan zonder vetstof. Zo krijg je heerlijk verrassende aperitiefnootjes. Ook lekker in een slaatje!

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek