recette Slaatje van avocado en kip

Slaatje van avocado en kip

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 55 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen Zomer

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 400 g kippenwit
  • 2 avocado’s
  • 4 handvollen rucola
  • 6 sneden oudbakken brood
  • Marinade
  • 4 el olijfolie
  • 2 teentjes look, fijngehakt
  • 1 el peterselie, fijngehakt
  • 2 el citroensap
  • peper en zout
  • Vinaigrette
  • 2 el sesamzaad
  • 2 kl mosterd op oude wijze
  • 1 kl mosterd
  • 2 teentjes look, fijngehakt
  • 2 el witte balsamicoazijn
  • 6 el olijfolie
  • peper en zout

Voorbereiding

  • Meng in een schaal alle ingrediënten van de marinade. Laat de kip 20 minuten marineren en bak ze gaar op een zacht vuur. Laat afkoelen op een bord.
  • Snij de avocado in plakjes.
  • Snij het oudbakken brood in blokjes en bak goudbruin in 1 el olijfolie. Voeg de peterselie toe.
  • Meng in een kom de twee soorten mosterd, peper en zout, de look en de azijn. Voeg nadien de olie toe en klop tot een dikke, smeuïge saus.
  • Leg voor het dresseren de rucola op de borden, voeg de in plakjes gesneden kip, de stukken avocado en de croutons toe en bevochtig met vinaigrette.

Smakelijk!

Capture

Halloumi

Product van de week

De kaas halloumi is een traditionele mediterrane kaas uit Cyprus.

Het is een kaas op basis van geiten- en schapenmelk. Halverwege tussen mozzarella en feta, hij is bestand tegen hitte en heeft de bijzonderheid dat hij niet smelt bij verhitting.

De kaas is bijzonder gezouten, maar het is mogelijk om hem te ontzilten vooraleer hem te bereiden door hem enkele uren in koud te laten weken en daarna hem uit te lekken.

Hij wordt gegrild, in plakjes of in blokjes gesneden, voor een milde en geurige smaak en past uitstekend bij elk recept: gegrild in een pan, of zal waterkerssoep, gestoomde groene groenten of een seizoenssalade verfijnen.


Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek