recette Slaatje van avocado en kip

Slaatje van avocado en kip

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 55 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen Zomer

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 400 g kippenwit
  • 2 avocado’s
  • 4 handvollen rucola
  • 6 sneden oudbakken brood
  • Marinade
  • 4 el olijfolie
  • 2 teentjes look, fijngehakt
  • 1 el peterselie, fijngehakt
  • 2 el citroensap
  • peper en zout
  • Vinaigrette
  • 2 el sesamzaad
  • 2 kl mosterd op oude wijze
  • 1 kl mosterd
  • 2 teentjes look, fijngehakt
  • 2 el witte balsamicoazijn
  • 6 el olijfolie
  • peper en zout

Voorbereiding

  • Meng in een schaal alle ingrediënten van de marinade. Laat de kip 20 minuten marineren en bak ze gaar op een zacht vuur. Laat afkoelen op een bord.
  • Snij de avocado in plakjes.
  • Snij het oudbakken brood in blokjes en bak goudbruin in 1 el olijfolie. Voeg de peterselie toe.
  • Meng in een kom de twee soorten mosterd, peper en zout, de look en de azijn. Voeg nadien de olie toe en klop tot een dikke, smeuïge saus.
  • Leg voor het dresseren de rucola op de borden, voeg de in plakjes gesneden kip, de stukken avocado en de croutons toe en bevochtig met vinaigrette.

Smakelijk!

Filet de poulet

Kipfilet

Product van de week

Kipfilet is mager, mals en smaakvol vlees.
Kipfilet − ook kippenwit genoemd − komt uit de borst van de kip. Samen met de bouten is het een van de favoriete stukken van kinderen. Dit caloriearme vlees is perfect geschikt voor een gezonde en evenwichtige voeding. Om de kipfilet te bereiden, neem je hem best een tijdje vooraf uit de koelkast. Je kan hem vullen, bakken, grillen of braden. Altijd lekker sappig!