
Ingrediënten
Voor 6 personen
- 4 lange en fijne aubergines
- 4 courgettes
- 4 tomaten type Roma
- 1 kleine rode paprika
- 1 kleine groene paprika
- 1 kleine gele paprika
- 60 ml olijfollie
- 2 teentjes look
- Saus
- 60 ml extra zuivere olijfolie
- 1 el balsamicoazijn
- 1 teentje look, geplet
- 3 el peterselie, fijngehakt
- ¼ kl suiker
Voorbereiding
- Snij de aubergines en de courgettes diagonaal in schijfjes van 1 cm dik.
- Snij de tomaten overlangs in twee en snij de paprika’s in staafjes. Doe alle groenten in een slakom en voeg de olijfolie en de in twee gesneden teentjes look toe. Meng goed door elkaar.
- Verwarm een grill en smeer in met olie.
- Bak de aubergines en de courgettes 2 tot 4 minuten langs elke zijde. Leg op een dienschotel. Bak de tomaten en de paprika’s 1 tot 2 minuten langs elke zijde, tot het vel van de paprika’s loskomt en je een zoete geur waarneemt. Leg bij de aubergines en de courgettes op de dienschotel en laat afkoelen.
- Meng ondertussen alle ingrediënten voor de saus. Breng op smaak. Doe de saus over de groenten en roer voorzichtig. Serveer op kamertemperatuur.
Smakelijk!