recette Slaatje van gepaneerde kipfilets met yoghurtsaus

Slaatje van gepaneerde kipfilets met yoghurtsaus

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 117 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen Lente

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 400 g kipfilets of -reepjes
  • 1 kl tandoori masala-kruiden
  • 1 kl scherpe mosterd
  • 1 kl olijfolie
  • 150 g ongesuikerde maïsvlokken (cornflakes)
  • bloem
  • 2 eieren
  • peper en zout
  • 1 eikenbladsla
  • 2 tomaten
  • Yoghurtsaus
  • 2 potjes yoghurt natuur
  • 1 teentje look
  • verse bieslook
  • verse peterselie
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Voorbereiding

  • Snij de kip in grote blokjes en doe ze in een slakom met de specerijen, de mosterd en de olie. Kruid met peper en zout en meng. Laat een uur marineren in de koelkast.
  • Plet met een deegrol de maïsvlokken grof tot paneermeel.
  • Zet een bord klaar met de bloem, een kommetje met de losgeklopte eieren en een tweede bord met de maïsvlokken. Neem de kip uit de koelkast. Haal elk stukje door de bloem, vervolgens door het ei en ten slotte door de maïsvlokken. Leg op een schotel. Laat 30 minuten rusten in de koelkast.
  • Was ondertussen de sla, zwier droog en snij in stukken. Was de tomaten en snij in partjes. Zet weg.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Was de fijne kruiden en hak ze fijn. Pel en snipper het teentje look.
  • Meng in een kom de yoghurt, de fijne kruiden, de look en de olijfolie. Kruid naar eigen smaak met peper en zout. Zet weg in de koelkast.
  • Plaats de kippenblokjes 12 minuten in de oven.
  • Verdeel ondertussen de sla en de tomaten over diepe borden. Doe er de gepaneerde kippenblokjes bij. Bevochtig met saus en dien onmiddellijk op.
  • Goed om weten: je kan de yoghurtsaus vervangen door ceasar- of kebabsaus.

Smakelijk!

Capture

Halloumi

Product van de week

De kaas halloumi is een traditionele mediterrane kaas uit Cyprus.

Het is een kaas op basis van geiten- en schapenmelk. Halverwege tussen mozzarella en feta, hij is bestand tegen hitte en heeft de bijzonderheid dat hij niet smelt bij verhitting.

De kaas is bijzonder gezouten, maar het is mogelijk om hem te ontzilten vooraleer hem te bereiden door hem enkele uren in koud te laten weken en daarna hem uit te lekken.

Hij wordt gegrild, in plakjes of in blokjes gesneden, voor een milde en geurige smaak en past uitstekend bij elk recept: gegrild in een pan, of zal waterkerssoep, gestoomde groene groenten of een seizoenssalade verfijnen.


Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek