
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 1 halve rode kool
- 2 wortelen
- 1 handvol verse munt (of peterselie, bieslook, koriander)
- 2 el olijfolie
- 2 el citroensap (of ciderazijn)
- ½ kl zout, naar eigen smaak
- 1 handvol pijnboompitten
- peper
Voorbereiding
- Snij de halve kool in fijne reepjes met een mes of een mandoline. Schil en rasp de wortelen. Doe alles in een slakom.
- Klop in een kom het citroensap en de olijfolie tot een saus. Kruid met peper en zout.
- Voeg de saus toe aan de mengeling van kool en wortelen. Wacht 20 tot 30 minuten, tot de kool wat zachter wordt.
- Hak net voor het opdienen de verse munt fijn en voeg samen met de pijnboompitten toe aan het slaatje. Meng en dien op met een sneetje volkorenbrood.
- Goed om weten: je kan ook fijngesneden schijfjes radijs of raap toevoegen en het gerecht afwerken met verkruimelde geitenkaas (type crottin) of feta.
Smakelijk!