recette Slaatje van rode Kool

Slaatje van rode Kool

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 45 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen Herfst

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 halve rode kool
  • 2 wortelen
  • 1 handvol verse munt (of peterselie, bieslook, koriander)
  • 2 el olijfolie
  • 2 el citroensap (of ciderazijn)
  • ½ kl zout, naar eigen smaak
  • 1 handvol pijnboompitten
  • peper

Voorbereiding

  • Snij de halve kool in fijne reepjes met een mes of een mandoline. Schil en rasp de wortelen. Doe alles in een slakom.
  • Klop in een kom het citroensap en de olijfolie tot een saus. Kruid met peper en zout.
  • Voeg de saus toe aan de mengeling van kool en wortelen. Wacht 20 tot 30 minuten, tot de kool wat zachter wordt.
  • Hak net voor het opdienen de verse munt fijn en voeg samen met de pijnboompitten toe aan het slaatje. Meng en dien op met een sneetje volkorenbrood.
  • Goed om weten: je kan ook fijngesneden schijfjes radijs of raap toevoegen en het gerecht afwerken met verkruimelde geitenkaas (type crottin) of feta.

Smakelijk!

Capture

Halloumi

Product van de week

De kaas halloumi is een traditionele mediterrane kaas uit Cyprus.

Het is een kaas op basis van geiten- en schapenmelk. Halverwege tussen mozzarella en feta, hij is bestand tegen hitte en heeft de bijzonderheid dat hij niet smelt bij verhitting.

De kaas is bijzonder gezouten, maar het is mogelijk om hem te ontzilten vooraleer hem te bereiden door hem enkele uren in koud te laten weken en daarna hem uit te lekken.

Hij wordt gegrild, in plakjes of in blokjes gesneden, voor een milde en geurige smaak en past uitstekend bij elk recept: gegrild in een pan, of zal waterkerssoep, gestoomde groene groenten of een seizoenssalade verfijnen.


Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek