recette Snel slaatje met sperziebonen

Snel slaatje met sperziebonen

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 30 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen Zomer

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 500 g verse sperziebonen
  • 400 g spekblokjes
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 12 kerstomaten
  • 2 hardgekookte eigelen
  • peterselie, fijngehakt
  • Vinaigrette
  • 2 el olijfolie
  • 1 el koolzaadolie
  • 1 el witte balsamicoazijn
  • 1 el mosterd
  • peper en zout

Voorbereiding

  • Bak de spekblokjes aan in een braadpan.
  • Klop ondertussen alle ingrediënten van de vinaigrette.
  • Verwijder de steeltjes van de sperziebonen en kook ze in kokend water, tot ze mals maar toch nog stevig zijn.
  • Was de kerstomaten en snij ze in partjes. Pel en snipper de ui. Schil de paprika, verwijder de pitjes en snij in reepjes.
  • Laat de sperziebonen uitlekken en meng ze in een slakom met de kerstomaten, de paprikareepjes, de ui en de spekblokjes. Voeg de vinaigrette, de verkruimelde eigelen en de fijngehakte peterselie toe. Meng en dien lauw op.

Smakelijk!

Capture

Halloumi

Product van de week

De kaas halloumi is een traditionele mediterrane kaas uit Cyprus.

Het is een kaas op basis van geiten- en schapenmelk. Halverwege tussen mozzarella en feta, hij is bestand tegen hitte en heeft de bijzonderheid dat hij niet smelt bij verhitting.

De kaas is bijzonder gezouten, maar het is mogelijk om hem te ontzilten vooraleer hem te bereiden door hem enkele uren in koud te laten weken en daarna hem uit te lekken.

Hij wordt gegrild, in plakjes of in blokjes gesneden, voor een milde en geurige smaak en past uitstekend bij elk recept: gegrild in een pan, of zal waterkerssoep, gestoomde groene groenten of een seizoenssalade verfijnen.


Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek