
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 500 g verse sperziebonen
- 400 g spekblokjes
- 1 rode paprika
- 1 rode ui
- 12 kerstomaten
- 2 hardgekookte eigelen
- peterselie, fijngehakt
- Vinaigrette
- 2 el olijfolie
- 1 el koolzaadolie
- 1 el witte balsamicoazijn
- 1 el mosterd
- peper en zout
Voorbereiding
- Bak de spekblokjes aan in een braadpan.
- Klop ondertussen alle ingrediënten van de vinaigrette.
- Verwijder de steeltjes van de sperziebonen en kook ze in kokend water, tot ze mals maar toch nog stevig zijn.
- Was de kerstomaten en snij ze in partjes. Pel en snipper de ui. Schil de paprika, verwijder de pitjes en snij in reepjes.
- Laat de sperziebonen uitlekken en meng ze in een slakom met de kerstomaten, de paprikareepjes, de ui en de spekblokjes. Voeg de vinaigrette, de verkruimelde eigelen en de fijngehakte peterselie toe. Meng en dien lauw op.
Smakelijk!