recette Snelle tartaar van Toma’Dor tomaten en meloen door Alexia Stevens van Must Be Yummie

Snelle tartaar van Toma’Dor tomaten en meloen door Alexia Stevens van Must Be Yummie

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 25 min
  • Thema VOORGERECHTEN
  • Seizoen Zomer

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • ½ cavaillon, in blokjes gesneden
  • 10 Toma’Dor tomaten
  • 2 sneetjes knapperigeparmaham
  • extra zuivere olijfolie
  • zwarte peper
  • fleur de sel
  • geraspte verse basilicum
  • 1 à 2 tl citroensap
  • mozzarella of meloensorbet

Voorbereiding

  • Bak de parmaham 8 tot 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180°.
  • Meng de tomaten met de meloenblokjes en breng op smaak met citroen, peper, zout en olijfolie. Laat 10 minuten marineren en meng er de basilicum doorheen.
  • Serveer met de parmaham en de mozzarella of de sorbet.

Smakelijk!

Capture

Halloumi

Product van de week

De kaas halloumi is een traditionele mediterrane kaas uit Cyprus.

Het is een kaas op basis van geiten- en schapenmelk. Halverwege tussen mozzarella en feta, hij is bestand tegen hitte en heeft de bijzonderheid dat hij niet smelt bij verhitting.

De kaas is bijzonder gezouten, maar het is mogelijk om hem te ontzilten vooraleer hem te bereiden door hem enkele uren in koud te laten weken en daarna hem uit te lekken.

Hij wordt gegrild, in plakjes of in blokjes gesneden, voor een milde en geurige smaak en past uitstekend bij elk recept: gegrild in een pan, of zal waterkerssoep, gestoomde groene groenten of een seizoenssalade verfijnen.


Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek