recette Spaanse tortilla met aardappelen en uien

Spaanse tortilla met aardappelen en uien

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 6 personen
  • Voorbereiding 40 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 8 eieren
  • 1 kg aardappelen
  • 2 uien
  • 3 el olijfolie
  • peper en zout

Voorbereiding

  • Pel en snipper de uien.
  • Schil en was de aardappelen en snij ze in schijfjes van ± 5 mm.
  • Verwarm de olie in een braadpan en stoof de uien aan op een matig vuur. Voeg vervolgens de aardappelen toe.
  • Breek ondertussen de eieren in een slakom. Kruid en klop los. Doe de eieren bij de aardappelen zodra ze goudbruin gebakken zijn.
  • Laat 5 minuten bakken. Dek af met een bord dat even groot is als de pan, draai de tortilla om en laat hem opnieuw in de pan glijden. Laat de andere zijde nog 5 minuten bakken.
  • Je kan de tortilla warm of koud serveren.

Smakelijk!

Cerises

Kersen

Product van de week

Rond, smaakvol, knapperig en zoet. Heerlijk!
De grote, glanzende rode kersen hebben een zacht, stevig, sappig en zoet vruchtvlees. Ze zijn rijp vanaf half mei. Het plukken (met de hand) gaat door tot eind augustus.
Door hun stevigheid, zoete smaak en groot kaliber zijn ze perfect om zo op de tafel te zetten, maar je kan ze evengoed gebruiken om clafoutis, confituur of coulis te maken.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek